Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6 ΣΤΙΣ 8.8.2012

Ακούγοντας την συνέντευξη του δημάρχου Κυθήρων στο σταθμό σας 8/8/2012 θα ήθελα να προσθέσω στις αναφορές του και στους προβληματισμούς που έθεσε κάποια σημεία που δυστυχώς πρέπει συνεχώς και ακούραστα να επαναλαμβάνουμε δημόσια .
    Καταρχάς και εγώ με την σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας, τους πυροσβέστες και τους ανθρώπους του δήμου που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια έδωσαν μια ακόμα άνιση μάχη .Επίσης θέλω  να ευχαριστήσω και τους συμπολίτες μας που με τον εθελοντισμό τους τίμησαν και ενίσχυσαν με την παρουσία τους το έργο της κατάσβεσης .Βέβαια δεν θα αναφερθώ στις αδυναμίες και στα προβλήματα συντονισμού και της μη αποτελεσματικής πρόσβασης στις πληγήσες περιοχές θα τα αναφέρουμε αναλητικά σε άλλη επιστολή .
    Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις που προφανώς και εσείς έχετε στο μυαλό σας .Πιστεύω οτι δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα επιχειρήματα και οι λόγοι που μπορούν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία σε τέτοιους είδους σοβαρά θέματα όπως οι συνεχιζόμενες πυρκαγιές που κατασπαράζουν τον φυσικό πλούτο του νησιού μας.
    Θεωρώ πως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας και σε αυτή την προσπάθεια δεν εξαιρείται κανείς. Πάνω σε αυτή την άποψη μεθοδικά και οργανωμένα πρέπει να βασιστεί το σχέδιο πρόληψης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού. Κρίνετε αναγκαίο να δωθούν περισσότερα ερεθίσματα στους νέους και στους μαθητές ώστε η περαμβατική δράση τους να είναι πίο αποτελεσματική και καθοριστική σε θέματα πρόληψης και καθαριότητας των δασικών περιοχών.
Η εθελοντική προσφορά των πολιτών πρέπει να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συμπληρώνει και να βοηθά αποτελεσματικά το έργο της πυροσβεστικής.
    Κλείνοντας αυτή την επιστολή θα μου επιτρέψετε να επισημάνω πως οι συνεχιζόμενες καταστροφικές πυρκαγιές επιδεινώνουν το ήδη επιβαρυμένο κοινωνικό πρόβλημα .Είναι γεγονός πως κάθε οικονομική δραστηριότητα του νησιού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την φυσική ομορφιά αυτού του τόπου.    Οι οικονομική κρίση απο την μία και συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής απο την άλλη,οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε πιο γρήγορη αποσύνθεση τον κοινωνικό ιστό του νησιού.
Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη μπορούν να δυναμώσουν και να στηρίξουν την κοινωνική συνοχή της τοπικής κοινωνίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας κάθε καταστροφική πράξη μας στο φυσικό περιβάλλον επιβαρύνει το ήδη αρνητικά φορτισμένο μεσογειακό κλίμα.       

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗΣ
Μέλος της οργάνωσης β Αθήνας ΔΗΜ.ΑΡ
Υποψήφιος Βουλευτής ΔΗΞΜ.ΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου