Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΙΤΣΑΚΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Με εξαιρετική επιτυχία και ενώπιον ενός μεγάλου και προσηλωμένου ακροατηρίου έλαβε χώρα στον Ποταμό Αντικυθήρων το βράδυ της 11ης Αυγούστου η διάλεξη και προβολή slides και video για τον περιβόητο Μηχανισμό των Αντικυθήρων, από τον κ. Γιάννη Μπιτσάκη, φυσικό και εξέχον μέλος της επιστημονικής επιτροπής έρευνας του μηχανισμού.

Ο κ. Μπιτσάκης μέσα από μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση, ανέλυσε διεξοδικά τον τρόπο λειτουργίας του Μηχανισμού καθώς και τις τελευταίες αποκαλύψεις της επιστημονικής έρευνας που ακόμα διεξάγεται και έχει προσελκύσει το παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον.



Τη διάλεξη παρακολούθησαν δεκάδες Αντικυθήριοι και επισκέπτες του νησιού καθώς και η ανασκαφική αρχαιολογική ομάδα του κ. Άρη Τσαραβόπουλου που κατά την περίοδο αυτή διενεργεί τις ανασκαφές στο αρχαίο Κάστρο του νησιου. Στο τέλος της διάλεξής του, ο κ. Μπιτσάκης απάντησε σε πολλές ερωτήσεις του ακροατηρίου και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν για την πραγματοποίηση της επίσκεψής του στο νησί.



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη μεγάλη περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων που θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο του 2013.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου