Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ''ΙΑΝΟ'' ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 21/3

Μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21/3), μας παρουσίασε για 9η συνεχόμενη χρονιά το βιβλιοπωλείο ''ΙΑΝΟΣ''.
Πάνω από 50 άνθρωποι του πνεύματος, ποιητές, συγγραφείς, τραγουδιστές, ηθοποιοί, καθηγητές κ.ά. έπλεξαν ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα με απαγγελίες ποιημάτων καθώς και παρουσίαση αγαπημένων παλιών και νέων τραγουδιών στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΑΝΟΥ. Παρά το τσουχτερό κρύο και τις πορείες που είχαν μπλοκάρει το κέντρο της Αθήνας, πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και τίμησε με την παρουσία του, τους συμμετέχοντες και την διοργάνωση.
Σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση συμμετείχε και ο συμπατριώτης μας ποιητής - λαογράφος κ. Γιώργος Κασιμάτης ''Δρυμωνιάτης'', ο οποίος απήγγειλε ένα πολύ συγκινητικό λυρικό ποίημά του με τίτλο ''Επιστρέφοντας'' για την μικρή του πατρίδα τα Κύθηρα και τους γονείς του - τις ρίζες του, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και το video της εκδήλωσης στον ''ΙΑΝΟ''.
 Ο Κυθήριος ποιητής Γιώργος Κασιμάτης ''Δρυμωνιάτης'' την ώρα που απαγγέλλει






Μια πανοραμική άποψη του χώρου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης
Η αγαπημένη τραγουδίστρια Ελένη Πέτα έδωσε μια καταπληκτική ερμηνεία 




































Ο Γιώργος Δρυμωνιάτης μαζί με τους Κυθήριους νέους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Από αριστερά η Δήμητρα Παυλάκη, η Μαρία Λουράντου, ο Χάρης Πετρόχειλος, ο ποιητής μας Γιώργος Κασιμάτης - Δρυμωνιάτης, ο Τάκης Μαρσέλος, η Μαρία Πετροχείλου, ο Παναγιώτης Μπαχτής και η Αλεξάνδρα Λουράντου!


Ολόκληρο το video της εκδήλωσης. Ο Γιώργος Δρυμωνιάτης απαγγέλλει στο σημείο 3:29:22 του video.

Ρεπορτάζ - επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6
Video: IANOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου