Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/3 ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ (VIDEO)

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το απόγευμα της Τετάρτης 04/03 υπό την Προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Βαρύ το κλίμα λόγω της ξαφνικής απώλειας του συναδέλφου Δημοτικού Συμβούλου Μανόλη Στάθη. Το Δ.Σ. τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του και εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα για τον θάνατο του εκλεκτού συμπατριώτη μας, ενώ αποφάσισε να εκπροσωπηθεί στην εξόδιο ακολουθία από τον Πρόεδρο κ. Λάζαρο Βέζο και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Μιχάλη Πρωτοψάλτη, κ. Δημήτρη Λουράντο και κ. Μανώλη Χάρο. Τον επικήδειο του κ. Δημάρχου θα αναγνώσει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και θα κατατεθεί στεφάνι.


Στο στάδιο της ενημέρωσης ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προηγούμενη έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το θέμα του πλοίου, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία του τοπικού πλοίου υπέγραψε Σύμβαση Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας για το δρομολόγιο Νεάπολη – Κύθηρα – Αντικύθηρα μία φορά την εβδομάδα μέχρι 31/10/2015 και με δυνατότητα παράτασης για 4 επιπλέον μήνες, με μίσθωμα €6.800 ανά δρομολόγιο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επίσκεψη στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, της Περιφερειάρχου Αττικής κας. Ρένας Δούρου, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παν. Χατζηπέρου και της λοιπής συνοδείας τους. Ένα πρώτο αποτέλεσμα της επίσκεψης αυτής και της μεθοδικής συνεργασίας του Δήμου με την Περιφέρεια, είναι η επίσπευση με υπογραφή της κας. Περιφερειάρχου των διαδικασιών ένταξης του έργου αποκατάστασης των ΧΥΤΑ Κυθήρων και Αντικυθήρων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής με προϋπολογισμό άνω των €6.500.000. Επίσης ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται ήδη με το Δήμο μας για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής πρότασης – μελέτης για την κατασκευή στα Αντικύθηρα του μνημείου των Συμιακών και λοιπών Δυτών που το 1900-1901 ανακάλυψαν και ανέλκυσαν με πολύ κόπο το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το μνημείο θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια αρχαιολογία και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.








Το Δ.Σ. ενέκρινε 3 μελέτες έργων που θα δημοπρατηθούν άμεσα: α) «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Δήμου Κυθήρων», δαπάνης €154.000 με το Φ.Π.Α. που αφορά σε αντικατάσταση δικτύου συνολικού μήκους 3 χλμ. σε διάφορους οικισμούς, β) «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Τ.Κ. Καραβά», δαπάνης €60.000 με το Φ.Π.Α., γ) «Επισκευές Δεξαμενών – Αντλιοστασίων Δήμου Κυθήρων», δαπάνης €165.000 με το Φ.Π.Α. που αφορά σε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης 18 δεξαμενών/βανοστασίων και 24 οικίσκων αντλιοστασίων σε όλη την έκταση του νησιού. Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε τη συμμετοχή του Δήμου Κυθήρων σε Β2Β Travel Event στη Θεσσαλονίκη στις 30 και 31 Μαρτίου, όπου τα Κύθηρα θα παρουσιαστούν σε tour operators του εξωτερικού ως τιμώμενος προορισμός. Τέλος αποφασίστηκε η παρουσίαση των φωτογραφιών του διαγωνισμού «Ελιά, το Ευλογημένο Δέντρο», να γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στις 4 Απριλίου, κατά την οποία η καλλίτερη φωτογραφία θα βραβευτεί από το Δήμο Κυθήρων. Το Δ.Σ. έλαβε και αποφάσεις για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.



και το video

Πηγή: Kythira.gr
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6
Κάμερα - Μοντάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - Βαλέριος Καλοκαιρινός
video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου