Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΑΘΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΥΘΗΡΩΝ

Παρασκευή 13/3/2015

Σήμερα 13/3/2015 στα Κύθηρα, συνεδρίασε εκτάκτως η Δημοτική Παράταξη "ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ", με αφορμή την απώλεια του Εμπνευστή-Ιδρυτή της και εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου κου Εμμανουήλ Γεωργίου Στάθη(Σπιθέα). Μετά την τοποθέτηση αρκετών μελών της παράταξης για την τεράστια απώλεια του φίλου και συνοδοιπόρου Μανώλη Στάθη, διεξήχθη συζήτηση για τον σχεδιασμό, την πορεία και την εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα της παράταξης.
Ο Πρόεδρος της παράταξης κος Δημήτριος Λουράντος, πρότεινε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα την κα Αγγελική Κασιμάτη. Με βάση τον εσωτερικό κανονισμό της παράταξης, προχωρήσαμε σε ψηφοφορία, στην οποία η κα Κασιμάτη εκλέχθηκε ομόφωνα στη θέση της Γενικής Γραμματέως της Παράταξης. Σχετικά με την αναπλήρωση της θέσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τον θάνατο του κου Εμμανουήλ Γ. Στάθη, ο πρώτος επιλαχών κος Ζαχαρίας Κυπριώτης τοποθετήθηκε αναπτύσσοντας τις θέσεις του, τις οποίες θα δημοσιοποιήσει προσωπικά και δεν αποδέχθηκε να αναλάβει τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Στη συνέχεια η επόμενη επιλαχούσα κα Αγγελική Κασιμάτη, ανέλυσε επίσης τους λόγους για τους οποίους δεν αποδέχεται με τη σειρά της, τη θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σεβόμενοι και οι δύο τις προτιμήσεις των συμπατριωτών μας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και οι δύο τόνισαν ότι άσχετα με την μη αποδοχή τους για την κάλυψη της θέσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνεχίζουν ενεργά και πιστά με την παράταξη, μέσα από τις νέες αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει τελευταία. Ο κος Ζαχαρίας Κυπριώτης με την ανάληψη των καθηκόντων του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής και η κα Αγγελική Κασιμάτη με τις αυξημένες αρμοδιότητες ως νέα Γενική Γραμματέας της παράταξής μας, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια για το καλό των συμπατριωτών και των νησιών μας Κυθήρων και Αντικυθήρων. Ο επόμενος επιλαχών κος Αντώνης Πρωτοψάλτης αφού πρώτα είχε προηγηθεί η παραίτησή του από Γενικός Γραμματέας της παράταξης, έκανε την τοποθέτησή του και αποδέχτηκε δηλώνοντας το αίσθημα ευθύνης, την ανάληψη των καθηκόντων του Δημοτικού Συμβούλου Κυθήρων-Αντικυθήρων. Τέλος συζητήθηκε η διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 4/3/2015, η οποία πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά το θάνατο και παραμονή της κηδείας του εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου κου Εμμανουήλ Γ. Στάθη. Η παράταξη έκρινε ομόφωνα ως πρωτόγνωρη και απαράδεχτη τη στάση της Δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην αναβάλει τη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Για το λόγο αυτό, η Γραμματεία Τύπου της παράταξης, θα δημοσιεύσει σχετικό δελτίο τύπου.

Η Δημοτική Παράταξη Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες Το δεύτερο κείμενο έχει ως εξής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου