Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14.7.2015

Μια από τις βασικές υποσχέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν η διαρκής συνεργασία με τη νέα Περιφερειακή Αρχή, σε νέες βάσεις σε σχέση με το παρελθόν. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος και η Περιφέρεια συνεργάστηκαν αρμονικά και διαρκώς με στόχο τον προγραμματισμό πολλών και σημαντικών έργων, που ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους. 
Κατά την 23η συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής προχώρησε σε τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το τρέχον έτος 2015 και ενέκρινε τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων που είχε προτείνει ο Δήμος Κυθήρων. 
Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:
- Η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού του Ποταμού με προϋπολογισμό 1.500.000€.
- Η κατασκευή και λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης πόσιμου νερού στην Αγ. Πελαγία με προϋπολογισμό 550.000€. Στόχος να μην παρατηρούνται πλέον προβλήματα υδροδότησης στον πλέον επιβαρυμένο οικισμό λόγω της πληθώρας των ενοικιαζομένων δωματίων και των πολλών επισκεπτών. 
- Η κατασκευή και λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης πόσιμου νερού στο Διακόφτι με προϋπολογισμό 550.000€. Στόχος να καλυφθούν οι μακροπρόθεσμες ανάγκες σε πόσιμο νερού του ραγδαία αναπτυσσόμενου οικισμού. 
- Η διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του Δρόμου Παπά Μόρμορη που θα αναβαθμίσει τις τουριστικές περιοχές Αβλέμονα και Παλαιόπολης, προϋπολογισμού 500.000€
- Η κατασκευή σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου στο Μανιτοχώρι, με βάση την μελέτη που υπήρχε από τη Δημοτική Αρχή Αρτεμίου Καλλίγερου (το έργο είχε δημοπρατηθεί από το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά δεν εκτελέστηκε λόγω διακοπής του προγράμματος το 2004). Προϋπολογισμός έργου 600.000€
- Η μετατροπή του Δ/Σ Λογοθετιανίκων σε βρεφονηπιακό σταθμό με προϋπολογισμό 300.000€.
- Η εκπόνηση των λιμενικών μελετών επισκευής και αναβάθμισης των λιμένων Καψαλίου και Πλ. Άμμου με στόχο την ένταξη των έργων το 2016. Προϋπολογισμός μελετών 24.000€
- Η δημιουργία του Μνημείου Δυτών του Ναυαγίου των Αντικυθήρων στα Αντικύθηρα. Εγκρίθηκε ποσό 10.000€ για τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που πρέπει να προηγηθεί της κατασκευής του έργου. 
- Η μελέτη στατικής επάρκειας του σεισμόπληκτου Ναού Αγ. Τριάδος Μητάτων με προϋπολογισμό 80.000€.


Τα έργα αυτά θα γίνουν τόσο αξιοποιώντας ήδη υπάρχουσες μελέτες, όσο και μετά από νέες μελέτες που ήδη εκπονούνται από την Περιφέρεια και θα αναβαθμίσουν κατά πολύ την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών επιλύοντας σοβαρά προβλήματα σε υποδομές και δίκτυα. Συνολικά για το έτος 2015 η Περιφέρεια ενέκρινε με την απόφασή της αυτή έργα και μελέτες προϋπολογισμού 4.114.000€, πλέον των ήδη εκτελούμενων και χρηματοδοτημένων έργων παλαιότερων περιόδων (κεντρικός δρόμος, μελέτες αεροδρομίου, περιφερειακός δρόμος Ποταμού Αντικυθήρων κ.λπ.). Αποδεικνύεται έτσι ότι η διαρκής και ειλικρινής συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας αποφέρει απτά αποτελέσματα, παρά την οικονομική κρίση και τις γραφειοκρατικές δυσκολίες. 
Ήδη ο κ. Δήμαρχος βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να υποβάλει στην Περιφερειακή Αρχή τις προτάσεις έργων και για τον προϋπολογισμό του 2016, που θα συνταχθεί σε 1 μήνα. Από πλευράς Δήμου Κυθήρων απευθύνονται θερμές ευχαριστίες προς την Περιφερειάρχη κα. Ρένα Δούρου, τους Αντιπεριφερειάρχες Νήσων κ. Π. Χατζηπέρο και Οικονομικών κ. Χρ. Καραμάνο καθώς και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας για την άψογη συνεργασία που αποφέρει ήδη απτά αποτελέσματα προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό προκειμένου έγκαιρα να ολοκληρωθούν οι προγραμματικές συμβάσεις που απαιτούνται και να προχωρήσει η δημοπράτηση των έργων.


Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου