Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 13.5.2016 (VIDEO, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, Δ.Τ.)

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το απόγευμα της Παρασκευής 13 Μαΐου υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 6 ενώ υπήρχε και ένα θέμα προ ημερησίας. 
Ανάμεσά τους, το Δ.Σ. αποδέχθηκε τη μελέτη για τον φωτισμό της παραλιακής οδού της Αγ. Πελαγίας που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου με προϋπολογισμό 40.000€ και θα δημοπρατηθεί άμεσα, ικανοποιώντας το πολυετές αίτημα των κατοίκων και των αιρετών του οικισμού για επαρκή και σωστό παραλιακό φωτισμό. Προβλέπεται η τοποθέτηση 40 διπλών φωτιστικών φανών σε μήκος 520 μέτρων επί της παραλιακής οδού της Αγ. Πελαγίας.
Επίσης το Δ.Σ. ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου στην υπό σύσταση εταιρεία για τη διαχείριση του νέου προγράμματος CLLD (LEADER) στην Π.Ε. Νήσων Αττικής (Δήμοι Σαλαμίνας, Αίγινας, Αγκιστρίου, Τροιζηνίας-Μεθάνων, Πόρου, Ύδρας, Σπετσών και Κυθήρων). Η εταιρεία προχωρά με γοργούς ρυθμούς και πέραν των 8 Δήμων, θα συμμετάσχουν ενεργά η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα και κοινωνικοί φορείς. Στόχος είναι η δημιουργία Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) στα νησιά της Αττικής για την κατάρτιση του προγράμματος LEADERτης νέας Προγραμματικής Περιόδου. Μετά από συμφωνία όλων των εταίρων, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας αναλαμβάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος CLLD/LEADER στην Π.Ε. Νήσων ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης.





Οι στιγμές έντασης δεν έλειψαν μεταξύ του Επικεφαλής Δημοτικού Συμβούλου της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Φατσέα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάζαρο Βέζο



και το video της συνεδρίασης:
 
Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Κάμερα - φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου