Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Π.ΛΕΟΝΤΣΙΝΗ & Β.ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗ (30.10.2016)

Με μια σεμνή αλλά συγκινητική τελετή ο Δήμος Κυθήρων τίμησε το βράδυ της Κυριακής 30/10 τον Δάσκαλο Παναγιώτη Λεοντσίνη και τον Πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού Βασίλη Λεονταράκη, που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο μας.

Στην εκδήλωση απεύθυνε ομιλία ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, που ανέφερε και τα βιογραφικά στοιχεία των τιμωμένων προσώπων, ενώ με έκδηλη συγκίνηση μίλησαν και οι τιμώμενοι, που στο τέλος έλαβαν τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Δήμου Κυθήρων.
Αναφορές στα τιμώμενα πρόσωπα έκαναν ο Αντιδήμαρχος κ. Ματθαίος Αγγελιουδάκης, ο συνταξιούχος ναυτικός πράκτορας κ. Χαράλαμπος Μιχαλακάκης και η κόρη του τιμωμένου δασκάλου κ. Λεοντσίνη, Μαίρη.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Λεοντσίνειου Πνευματικού Κέντρου, η συγκίνηση ήταν έκδηλη όταν παρουσιάστηκαν 2 σύντομες βιντεοταινίες από τη ζωή των τιμωμένων προσώπων, τις οποίες ετοίμασε ο υπάλληλος του Δήμου Π. Γιαννιώτης.
Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη να τιμηθούν όλες οι σημαντικές προσωπικότητες που ο καθένας από το μετερίζι της ζωής του προσέφεραν στην τοπική μας κοινωνία.
Ο Δάσκαλος Παναγιώτης Λεοντσίνης εμπνεύστηκε και έχτισε το νέο Δημοτικό Σχολείο των Αντικυθήρων το 1961, μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες για τους 280 τότε μονίμους κατοίκους του νησιού, ενώ ο Πλοίαρχος Βασίλειος Λεονταράκης υπερέβη τον εαυτό του και τους κανονισμούς για να εξυπηρετήσει με τον καλλίτερο τρόπο τα νησιά μας ως καπετάνιος των πλοίων της γραμμής επί σειρά ετών.

Δείτε το Βίντεο για τον Βασίλη Λεονταράκη εδώ
Δείτε το Βίντεο για τον Παναγιώτη Λεοντσίνη εδώ

Δείτε την ομιλία του κ. Δημάρχου εδώ
Δείτε την ομιλία του κ. Λεονταράκη εδώ













και το video της εκδήλωσης:




Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες - κάμερα - επιμέλεια: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου