Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΤΗΝ ''ΚΑΡΕΚΛΑ'' ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ, ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟΙ...




Έχουμε μπεί στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, οι οποίες θα διεξαχθούν σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα και φαίνεται πως πολλοί από τους αιρετούς των Κυθήρων είτε κουράστηκαν, είτε βαρέθηκαν, είτε αδιαφορούν, είτε προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση δια της εκκωφαντικής απουσίας τους από τα δρώμενα του νησιού. Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλη εξήγηση όταν σε σειρά εκδηλώσεων, σημαντικών επισκέψεων, μεγάλων διοργανώσεων στα Κύθηρα, είναι συστηματικά απόντες. Αποκορύφωμα όλων αυτών η καθολική απουσία των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης καθώς και πολλών τοπικών Προέδρων και Συμβούλων, από τις σημερινές 28/7 εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 722 ναυτικούς του Βρετανικου καταδρομικού HMS GLOUCESTER που βυθίστηκε ανοιχτά των Κυθήρων από Γερμανικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι εκδηλώσεις αυτές ξεπέρασαν τα όρια του νησιού και της Ελλάδας έχοντας διεθνή χαρακτήρα και προβολή, καθώς σε αυτές παρευρέθηκαν η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας, ο Αρχηγός του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, έλληνες Βουλευτές, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, κάτοικοι κι επισκέπτες του νησιού απ΄όλο τον κόσμο. Πάνω απ' όλα αν δεν είχαμε την εθνική τραγωδία στην Αττική, πριν από λίγες ημέρες, με τους 88 μέχρι τώρα νεκρούς από τις πυρκαγιές, παρών θα ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, στις εκδηλώσεις αυτές.
Όλα αυτά φαίνεται πως δεν συγκίνησαν αρκετούς αιρετούς του Δήμου Κυθήρων και σίγουρα η σημερινή τους απουσία, ήταν μια άσχημη παραφωνία στην άψογη διοργάνωση.
Φυσικά καταλαβαίνουμε οτι κάποιοι μέσα στο καλοκαίρι έχουν αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, ωστόσο το να είναι κανείς αιρετός είναι επιλογή του, κανένας δεν του το επιβάλλει και φυσικά γνωρίζει εξ' αρχής τις υποχρεώσεις που θα έχει, όταν ζητάει την ψήφο των συμπολιτών του.
Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους και να αποτελέσουν οδηγό και για την κατάρτιση των συνδυασμών που θα κατέβουν στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και για τους πολίτες που έχουν ευθύνη ποιούς ψηφίζουν.

Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογαφία: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου