Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ HMS GLOUCESTER 28/7


Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, η οποία αναγνώσθηκε από τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, κατά τις τιμητικές εκδηλώσεις στη Μνήμη των μελών του πληρώματος του Βρετανικού Καταδρομικού HMS GLOUCESTER. Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ματαιώσει την μετάβασή του στα Κύθηρα, λόγω του πένθους για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Κύθηρα, 28.7.2018
Τιμούμε σήμερα εδώ, στα Κύθηρα, την μνήμη των μελών του πληρώματος του Πολεμικού Πλοίου «HMS GLOUCESTER», τραγικών θυμάτων της αεροπορίας των ναζί, τα οποία, στις 22 Μαΐου 1941, έδωσαν τη ζωή τους θυσία στο βωμό της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Η θυσία αυτή πρέπει να μας θυμίζει αφενός ότι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η υπεράσπιση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας εναντίον των ναζί υπήρξε κοινή υπόθεση των Δημοκρατικών Λαών της Ευρώπης.  Και, αφετέρου, το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα δημιουργήθηκε ακριβώς για να μην ζήσουμε, ποτέ ξανά, τους εφιάλτες που προκάλεσαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Συμπερασματικώς, έχουμε χρέος, όλοι οι συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι, να θυμόμαστε ότι η Ελευθερία και η Δημοκρατία παραμένουν πάντοτε οι θεμελιώδεις αντηρίδες του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και της εν γένει προοπτικής της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, ήτοι του τελικού προορισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: presidency.gr
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου