Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Η 10η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 20/3

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων, το μεσημέρι της Τετάρτης 20/3 στην 10η συνεδρίασή του για το έτος 2019, υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου και με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη.
Το ΔΣ ενέκρινε ομόφωνα την (προ ημερησίας διάταξης) εισήγηση του Δημάρχου σχετικά με την διάνοιξη της οδού πρόσβασης προς τον ιστορικό Φάρο της Απολυτάρας στα Αντικύθηρα.
Το έργο θα εκτελεστεί από τη Μονάδα Μελετών - Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ και η συνολική του δαπάνη ανέρχεται σε 106.018,37€, εκ των οποίων το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα καλύψει περισσότερο από το 70%. Η προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Αποστολάκη και του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη και το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι. Προβλέπεται η διαπλάτυνση του υπάρχοντος μονοπατιού προκειμένου να δημιουργηθεί ένας βατός χωματόδρομος και δεν θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης λόγω του ιδιαίτερου περιβαλλοντικού χαρακτήρα της περιοχής ο οποίος διαφυλάσσεται απόλυτα καθώς η επέμβαση είναι ήπιου χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα αίτημα δεκαετιών από την τοπική κοινωνία καθώς χωρίς την διάνοιξη της οδού, το ιστορικό αυτό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση, αφού είναι αδύνατη η πρόσβαση σε αυτό μηχανημάτων, υλικών και μέσων συντήρησης. Η οδός θα συμβάλει και στην πυρασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της προγραμματίζεται η γενική συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου με τη συνεργασία Δήμου και Πολεμικού Ναυτικού (Υπηρεσία Φάρων).
Επιπλέον το ΔΣ αποδέχθηκε τη μελέτη για την κατασκευή της νέας δεξαμενής ύδρευσης στην Πλατειά Άμμο δαπάνης 62.000,00€ καθώς και τη μελέτη για την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το Χαλκό, την ολοκλήρωση του δρόμου της Φυρής Άμμου και την ασφαλτόστρωση με νέο τάπητα της κεντρικής οδού στο τμήμα Φατσάδικα - Λιβάδι, προϋπολογισμού 300.000,00€ που καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών. Τα 2 αυτά έργα δημοπρατούνται άμεσα.
Το ΔΣ παραχώρησε τη χρήση δημοτικού ακινήτου στα Καστρισιάνικα στο σωματείο «ΜΕΛΙΣΣΑ», ενέκρινε τους προϋπολογισμούς του Λιμενικού Ταμείου και της Αναπτυξιακής Εταιρείας και επέλεξε το χώρο πραγματοποίησης της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για την περίοδο 2014-2019, που θα γίνει στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Φρατσίων μέχρι τις 26 Απριλίου.
Τέλος, ενέκρινε την Τριμερή Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Κυθήρων για τη συντήρηση και ανάδειξη του Αστικού Σχολείου Ποταμού, που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα CLLD/LEADER και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.





το video της συνεδρίασης:


Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες - κάμερα - επιμέλεια: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Video: TSIRIGO TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου