Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΈΛΕΓΧΟ ΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 11/3 ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΑΡΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Υπο πλήρη έλεγχο τέθηκαν τα μέτωπα της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας 11/3, στην ευρύτερη περιοχή του Κουμάρου Κυθήρων.
Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων, εθελοντές πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής για να αντιμετωπίσουν την επικίνδυνη πυρκαγιά.
Η ημέρα και η ώρα που εκδηλώθηκε το συμβάν, σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους ανέμους που πνέουν σήμερα στα Κύθηρα δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, για τα οποία διενεργείται έρευνα.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τους εθελοντές παραμένουν στην περιοχή και συνεχίζουν την επιτήρηση για την αποφυγή αναζωπυρώσεων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, σε επιφυλακή βρίσκεται πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής στην Πελοπόννησο κι αν απαιτηθεί επιχειρησιακά, θα μεταβεί ακόμα και κατά τη διάρκεια της νυχτας στο νησί.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κυθήρων κ. Γιάννη Κατσανεβάκη, μας ενημέρωσε για την επιτυχία των επιχειρήσεων κατάσβεσης και μέσα από ο σταθμό μας θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους πυροσβέστες του Π.Κ. Κυθήρων, τους εθελοντές πυροσβέστες και τους κατοίκους της περιοχής για τον αγώνα που έδωσαν με τις φλόγες και την αυταπάρνηση που έδειξαν προκειμένου να κατασβεστεί άμεσα η πυρκαγιά.

Ρεπορτάζ - επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Πληροφορίες: Γιάννης Κατσανεβάκης
Φωτογραφία: Δημήτρης Καλλίγερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου