Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ''ΈΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ & ΠΙΘΑΝΗ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ'' 14/3 (VIDEO - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με απόλυτη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή δημοτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14/3 στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Φρατσίων, η ενημερωτική εκδήλωση από την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ Α.Ε.) σχετικά με την προγραμματιζόμενη έρευνα για πιθανή εξόρυξη υδρογονανθράκων στα θαλάσσια οικόπεδα δυτικά της Κρήτης και των Κυθήρων.
Η εκδήλωση έγινε μετά από αίτημα του Δήμου προς τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ και κύριοι ομιλητές ήταν ο κ. Γιάννης Κορωναίος, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Ομίλου ΕΛΠΕ και ο κ.Γιώργος Μυκονιάτης, Διευθυντής Υγιεινής, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της ΕΛΠΕ UPSTREAM. Έγινε αναλυτική ενημέρωση για τον προγραμματισμό του Ομίλου σχετικά με την εξόρυξη, για τεχνικά θέματα και ζητήματα ασφαλείας καθώς και για τα αντισταθμιστικά οφέλη που λαμβάνουν οι τοπικές κοινωνίες και τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά.
Ο Δήμος Κυθήρων παρακολουθεί στενά το θέμα εδώ και πολλούς μήνες και όπως τονίστηκε από τον Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη, η εξόρυξη υδρογονανθράκων μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή φέρνοντας ως παράδειγμα την Καβάλα και τη Θάσο όπου εξορύσσεται αργό πετρέλαιο για περισσότερα από 30 χρόνια χωρίς να δημιουργηθούν περιβαλλοντικά ή άλλα προβλήματα και με απολύτως θετική συμβολή στην ανάπτυξη των περιοχών και τη δημιουργία σταθερών και βιώσιμων θέσεων εργασίας.












και το video:


Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής

Φωτογραφίες - κάμερα - επιμέλεια: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Video: PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου