Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΑ ΣΚΛΑΒΙΑΝΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ - ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΈΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ!

Το απόγευμα της Πέμπτης 28/03/2019 έγιναν από το Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη τα εγκαίνια του έργου της ανάπλασης του οικισμού των Σκλαβιανίκων στην Τ.Κ. Μητάτων. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ. Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Π. Ζαντιώτης και Γ. Κατσανεβάκης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Λ.Βέζος, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Μηνάς Κορώνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Α. Πρωτοψάλτης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μητάτων Γ. Σκλάβος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κυθήρων Δ. Καλλίγερος και κάτοικοι της περιοχής.
Το έργο είχε προϋπολογισμό 65.000,00€ και μετά την έκπτωση η τελική του δαπάνη ανήλθε σε 61.100,00€. Ανάδοχος ήταν ο Πολιτικός Μηχανικός Ν. Μάρκος. Το έργο εκτελέστηκε με τεχνική αρτιότητα, ενώ υπήρξε αντικατάσταση όλου του δικτύου ύδρευσης της περιοχής.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους κατοίκους για τη συνεργασία κατά την εκτέλεση των εργασιών και δήλωσε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή επένδυσε εξαρχής σε έργα ανάπλασης οικισμών γιατί αυτά σχετίζονται άμεσα με το τουριστικό προϊόν του νησιού μας, αναβαθμίζοντας αισθητικά το δημόσιο χώρο. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι αναπλάσεις στα Μητάτα, τα Φράτσια, την πλατεία του Δρυμώνα, το Ηρώον του Καραβά, σε δρόμους του Αβλέμωνα, της Χώρας και των Αντικυθήρων, ενώ σύντομα ξεκινούν στον Ποταμό. Παράλληλα εντός των επομένων 2 μηνών υπογράφεται η σύμβαση της ανάπλασης του Belvedere στη Χώρα και δημοπρατείται η ανάπλαση του παραλιακού τοιχίου της Αγ. Πελαγίας, ενώ με χρηματοδότηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα ωριμάσει το έργο της συνολικής ανάπλασης του Ποταμού. Επιπλέον, επικαιροποιείται προϋπάρχουσα μελέτη για την ανάπλαση της Χώρας προκειμένου να συμπεριλάβει την υπογειοποίηση των δικτύων ΔΕΚΟ και θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση το φθινόπωρο. Όλα αυτά τα έργα χρηματοδοτήθηκαν και προωθούνται μέσα στην τρέχουσα θητεία, παρά την έλλειψη προσωπικού και την αύξηση της γραφειοκρατίας και χάρη στην εξαιρετική τεχνική υποστήριξη που έχει ο Δήμος από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Η Δημοτική Αρχή ιεραρχεί τα έργα με βάση συγκεκριμένα κριτήρια όπως η ωρίμανση των μελετών και οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες αλλά και με βάση τις προτάσεις των τοπικών εκπροσώπων.
Για το συγκεκριμένο έργο, που προγραμματίστηκε από το 2016, οι κάτοικοι της περιοχής είχαν λάβει την υπόσχεση ότι συμπεριλαμβανόταν στην μελέτη του έργου ανάπλασης των Μητάτων που ολοκληρώθηκε το 2017, χωρίς ωστόσο αυτό να ισχύει. Ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης δεσμεύθηκε για την χρηματοδότηση του έργου και πλέον αυτό αποτελεί πραγματικότητα, αναβαθμίζοντας αισθητά έναν από τους παλαιότερους οικισμούς του νησιού, με μεγάλη ιστορία και σημαντική επισκεψιμότητα.
Μετά την τελετή των εγκαινίων, οι κάτοικοι προσέφεραν κεράσματα στο κατάστημα «Μιχάλης».







το video της εκδήλωσης:


Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες - κάμερα - επιμέλεια: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Δελτίο Τύπου: Στράτος Χαρχαλάκης
Video: PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου