Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 14.4.2020

Συνεδρίασε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, 14 Απριλίου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την προεδρία του κ. Εμμανουήλ Στάθη, με την διά περιφοράς διαδικασία λόγω των ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Κυθήρων και Μητάτων λόγω των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν στις Κοινότητές τους. Το σύνολο των θεμάτων ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Το Δ.Σ. αποδέχθηκε την μελέτη για την διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του δρόμου του Μόρμορη, προϋπολογισμού 500.000,00€ με το Φ.Π.Α. που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας, το οποίο η Δημοτική Αρχή έθεσε εξαρχής σε προτεραιότητα καθώς αναβαθμίζει σημαντικά την πρόσβαση από/προς τις τουριστικές περιοχές Αβλέμωνα - Παλαιοπόλεως, συντομεύοντας κατά πολύ τον χρόνο σύνδεσής τους με το Λιμάνι και το Αεροδρόμιο μέσα από την κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς δρόμου. Το έργο θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Κύθηρων μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια.
Το Δ.Σ. ενέκρινε επίσης την ανάθεση με Προγραμματική Σύμβαση του άρθρου 100 του Ν.3852/2010 στο Δίκτυο Συνεργασίας Νησιωτικών Δήμων Αττικής, της εκπόνησης δύο σημαντικών μελετών: α) των μελετών αποκατάστασης και πολιτιστικής χρήσης της ιστορικής Βιτζαμανείου Σχολής στη Χώρα και των κτηρίων που σήμερα στεγάζεται το Α/Τ και β) της ανάδειξης και πολιτιστικής αξιοποίησης των κοινοτικών κτηρίων Μητάτων (Δ.Σ., Κοινοτικό Γραφείο, αύλειοι χώροι). Πρόκειται για δύο μελέτες αποκατάστασης που θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες με στόχο να υποβληθούν ώριμες προτάσεις χρηματοδότησης σε εθνικά η ευρωπαϊκά προγράμματα εντός του 2021.
Με τις μελέτες αυτές, η Δημοτική Αρχή υλοποιεί το όραμά της για την αξιοποίηση του σημαντικού κτιριακού αποθέματος που ανήκει στο Δήμο με τη δημιουργία χώρων πολιτισμού, γραμμάτων, τεχνών και κοινωνικών δράσεων, δίνοντας ζωή ξανά σε σημαντικά και ιστορικά κτήρια του νησιού.
Στο πλαίσιο αυτό, εντός των επομένων μηνών θα δημοπρατηθεί το εμβληματικό έργο της αποκατάστασης του Αστικού Σχολείου Ποταμού που εντάχθηκε το 2019 στο πρόγραμμα CLLD/LEADER με προϋπολογισμό 350.000€ καθώς και το έργο της ολοκλήρωσης του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου Φρατσίων (παλαιό Δ.Σ.) που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου.

Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου