Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. 3/4/2020


Συνεδρίασε την Παρασκευή 3/4/2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την προεδρία του κ. Εμμανουήλ Στάθη. Η συνεδρίαση έγινε διά περιφοράς με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως προβλέπεται από τα έκτακτα μέτρα λόγω της πανδημίας, και συμμετείχαν όλα τα μέλη.
Το Δ.Σ. αποφάσισε:
- Την αναστολή καταβολής μισθώματος για το κυλικείο του Γυμνασίου-Λυκείου από 01η Μαρτίου μέχρι 31 Μαΐου 2020.
- Την απαλλαγή των αναλογούντων τελών παραχώρησης χρήσης κοινοχρήστων χώρων και του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα ισχύος των περιορισμών για όσες επιχειρήσεις και καταστήματα διακόπτουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των ειδικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Για όσες επιχειρήσεις που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή έχουν ήδη καταβληθεί τα τέλη, θα γίνει συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις.
Το Δ.Σ. αποφάσισε επίσης την αδελφοποίηση του Δήμου Κυθήρων με τους Δήμους Σύμης, Αλίμου και Κισσάμου. Οι εν λόγω αποφάσεις ελήφθησαν κατά πλειοψηφία.
Η παράταξη «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ» του κ. Δημ. Κοντολέοντος καταψήφισε τις 3 εισηγήσεις με το αίτημα να μην ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις διά περιφοράς αλλά να μετατεθούν σε επόμενη συνεδρίαση μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Τα θέματα ψηφίστηκαν από τις παρατάξεις της δημοτικής πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία όλα τα συλλογικά όργανα των Ο.Τ.Α. συνεδριάζουν με πλήρεις αρμοδιότητες «διά περιφοράς» καθόλη τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, χωρίς να προβλέπεται η λήψη μόνο έκτακτων ή επειγουσών αποφάσεων, αλλά κάθε είδους απόφασης που αφορά την λειτουργία των Δήμων και την απρόσκοπτη υλοποίηση των δημοτικών Προϋπολογισμών και των προγραμμάτων δράσης των Δημοτικών Αρχών.
Οι Δήμοι προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στις νέες συνθήκες, που είναι άγνωστο για πόσο θα διαρκέσουν, όμως δεν σταματούν επουδενί τη λειτουργία τους και συνεχίζουν (αν και με κάποιες καθυστερήσεις) την υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων, δράσεων και προγραμμάτων τους, όπως αυτά έχουν πρόσφατα επικυρωθεί για της λαϊκής ετυμηγορίας.

Πηγή: Δήμος Κυθήρων
Φωτογραφία αρχείου: Παναγιώτη Μπαχτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου