Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020 ΜΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα της φετινής αντιπυρικής περιόδου και δεν ξεκίνησε καλά. Τα ξημερώματα χρειάστηκε να επέμβουμε σε μια επικίνδυνη φωτιά στην ε.ο. Ποταμού - Καραβά στη θέση "Αγ. Αναστασία", που όπως αποδείχθηκε ξεκίνησε από υπολείμματα καύσης ελαιοκλάδων της προηγούμενης ημέρας, που ενώ θα έπρεπε να έχουν σβηστεί πλήρως αφέθηκαν δυστυχώς να μισοκαίνε.
Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν άμεση χάρη στον συντονισμό των εμπλεκομένων αρχών: Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικής, Δήμου.
Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον Αρχηγό του ΠΣ Αντιστράτηγο κ. Στέφανο Κολοκούρη (γνωστό στα Κύθηρα από τις κατά καιρούς σωτήριες πυροσβεστικές του επεμβάσεις ως Διοικητή της 1ης ΕΜΑΚ παλαιότερα), την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, το νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου-Κυθήρων Αρχιπύραρχο κ. Αθανάσιο Κολυβήρα, τον Προϊστάμενο και το προσωπικό του Π.Κ. Κυθήρων, το Αστυνομικό Τμήμα, το Λιμενικό Τμήμα, το Ναυτικό Παρατηρητήριο και τον Αερολιμένα Κυθήρων για την πολύτιμη υποστήριξη της όλης επιχείρησης, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κατσανεβάκη με τους υπαλλήλους και πιστοποιημένους εθελοντές του Δήμου και τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης Π. Ζαντιώτη που έσπευσαν άμεσα στο συμβάν παρά την ιδιαιτερότητα της ώρας (4 και μισή το πρωί), τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τους ιδιώτες που βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή συνδράμοντας με ιδιωτικά μέσα και όλους όσοι συνέβαλαν για την άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς που λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και του ιδιαίτερου αναγλύφου θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα.
Ευχαριστώ επίσης τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Αντιπύραρχο κ. Κωνσταντίνο Γραφάκο που βρίσκεται ήδη στο νησί μας επικεφαλής δύναμης από την Πελοπόννησο μετά από έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, την πλοιοκτησία του οποίου επίσης ευχαριστώ.
Δυστυχώς, παρά τα όσα περάσαμε και το γεγονός ότι από σήμερα βρισκόμαστε επίσημα στην αντιπυρική περίοδο, αυτή τη στιγμή γίνονται ακόμα περικαύσεις υπολειμμάτων αγροτικών εργασιών κάτι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς.
Πότε επιτέλους να μάθουμε να ενεργούμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ;;;
ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΕΤΣΙ;;;





Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης - kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου