Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ''CERIGO'' & ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΠΡΩΤΑ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ"

Κύθηρα 15 Δεκεμβρίου 2021,
 
Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συζήτηση μέσω της πλατφόρμας του Zoom μεταξύ εκπροσώπων του συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Κυθήρων Cerigo και Δημοτικών συμβούλων της παράταξης "Πρώτα ο Άνθρωπος" με θέμα "το παρόν και το μέλλον του Τουριστικού προϊόντος στα Κύθηρα".
Παρόντες στην συζήτηση εκ μέρους του συλλόγου CERIGO ήταν η πρόεδρος και συντονίστρια της συζήτησης κυρία Βανέσσα Ράικου, η κ. Χριστίνα Σελλή, η κ. Πέννυ Τζωρτζοπούλου, η κ. Ανδριανή Κανέλλη, ο κ. Βρεττός Σκλάβος και ο κ. Ευστάθιος Φάρος. Την δημοτική παράταξη εκπροσώπησαν ο επικεφαλής αυτής και Δημοτικός σύμβουλος κ.Νικόλαος Μαγουλάς, και οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γεωργιλάς Παρασκευάς και κ. Χρυσαφίτης Νικόλαος.
Από την συζήτηση, αναδείχθηκε το τεράστιο έλλειμα στρατηγικού σχεδιασμού διαχρονικά στο κομμάτι του Τουρισμού, εκ μέρους των Δημοτικών αρχών. Ο τουρισμός αν και βασικό συστατικό της οικονομίας των Κυθήρων, παραμένει οργανωτικά σε εμβρυακή κατάσταση και η ανάπτυξή του στηρίζεται σε μεμονωμένες ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Η τουριστική επιτροπή του Δήμου δεν έχει καμία ισχύ και ο ρόλος της είναι ξεκάθαρα διακοσμητικός - εισηγητικός. Η διαφήμιση του τουριστικού μας προϊόντος (ενός προϊόντος που ακόμα δεν έχει οριστεί ως προς την ακριβή του ταυτότητα), χαρακτηρίζεται από ερασιτεχνισμό, αποσπασματικές κινήσεις, δίχως δεδομένα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Η συμμετοχή του Δήμου μας στις τουριστικές εκθέσεις χαρακτηρίζεται από έλλειμα στοχευμένης επιλογής ως προς την ποιότητα αλλά την ποσότητα των επισκεπτών που θέλουμε να προσελκύσουμε στα Κύθηρα (χαρακτηριστικό παράδειγμα αστοχίας η συμμετοχή στην έκθεση της Πολωνίας). Χαρακτηρίζεται από έλλειψη οράματος για το άνοιγμα της αγοράς και σε εποχές εκτός του καλοκαιριού. Τα Αντικύθηρα, αν και θα μπορούσαν να αποτελέσουν θεματική επιλογή εξαιρετικά εκλεπτυσμένου κοινού δυστυχώς απουσιάζουν από παντού.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην συζήτηση συμφώνησαν στις κάτωθι προτάσεις προς την δημοτική αρχή: 
1. Άμεση Ανάθεση καθηκόντων σχετικών με το τουριστικό προϊόν σε έναν από του 4 Αντιδημάρχους του Δήμου Κυθήρων και στο μέλλον δημιουργία Αντιδημάρχου Τουρισμού 
2. Σύσταση Τουριστικής Επιτροπής ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που θα είναι αρμόδια για την οργάνωση, την διαχείριση και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας.

Πηγή: Πρώτα ο Άνθρωπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου