Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ME COVID 19 ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ - ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΩΝ 16/12

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις τοπικές αρχές, από την αύξηση των κρουσμάτων με covid 19 στα Κύθηρα. Κατά μία εκτίμηση αυτή τη στιγμή στο νησί, υπάρχουν 16 με 17 ενεργά κρούσματα με τον αριθμό να αυξομειώνεται καθημερινά, λόγω των νέων κρουσμάτων που εντοπίζονται αλλά και των ανθρώπων που αναρρώνουν.
Βάσει πληροφοριών του σταθμού μας η διασπορά του ιού εντοπίζεται κυρίως σε μαθητές του Γυμνασίου και σε άτομα του περιβάλλοντός τους, γι' αυτό και αποφασίστηκε από το Δήμο, η απολύμανση του κτιρίου την Παρασκευή 17/12.
Ωστόσο κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου, ένα από τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν, αφορά μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Καρβουνάδων.
Mέσω της ιχνηλάτησης πρέπει να απαντηθεί το αν σχετίζεται με κάποιο από τα ήδη γνωστά κρούσματα ή υπάρχει και κάποια άλλη εστία του ιού στο νησί.
Επίσης είναι πολύ κρίσιμο να εντοπίσουν οι αρχές έγκαιρα και να προλάβουν, πιθανή διασπορά του ιού και σε άλλους μαθητές του Δημοτικού.
Οι προληπτικοί έλεγχοι συνεχίζονται στο Νοσοκομείο Κυθήρων, ενώ το ευχάριστο είναι πως μέχρι στιγμής τα ενεργά κρούσματα, εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.
Το πιο σημαντικό τώρα είναι να τηρούμε όλοι τα μέτρα ατομικής προστασίας και να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι μπορούν και το επιθυμούν. Είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει η κατάσταση, το έχουμε δει να συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και είναι κάτι που πρέπει να το αποτρέψουμε.

Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
εικόνα αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου