Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΦΡΑΤΣΙΩΝ 2023

Η Γεωργοκτηνοτροφική Έκθεση των Φρατσίων είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα του καλοκαιριού στα Κύθηρα και φέτος συμπλήρωσε 60 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση. Με πολύ χαρά, λοιπόν, βρέθηκα χτες ανάμεσα σε εκατοντάδες συμπατριώτες μας και φίλους, αλλά και επισκέπτες του νησιού μας και περιηγήθηκα στα περίπτερα των παραγωγών.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό μου, έδωσα έμφαση σε 2 σημαντικές πρωτοβουλίες της Δημοτικής μας Αρχής, που στηρίζουν την πρωτογενή παραγωγή:
1. Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης CLLD/LEADER, μέσω του οποίου ο πρωτογενής τομέας (Συνεταιρισμοί, Ελαιοτριβεία, ιδιώτες παραγωγοί κ.λπ.) ενισχύθηκαν με σχεδόν 6,5 εκατομμύρια ευρώ!
2. Την ολοκλήρωση των μελετών και την οριστική αδειοδότηση του εμβληματικού έργου των Δημοτικών Σφαγείων, που θα γίνουν στα Φράτσια. Με το έργο αυτό, το νησί μας αλλάζει επίπεδο στην κτηνοτροφική παραγωγή και την οικονομία του γενικά. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.000.000€ και πιστεύω ότι σύντομα θα ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Συγχαίρω θερμά όλους όσοι κάθε χρόνο κοπιάζουν για το μεγάλο αυτό γεγονός!
Και του χρόνου και πολλούς!

Πηγή: Ευστράτιος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου