Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

''ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΘΗΡΑ'' - ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΌΤΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΝΑΟΚ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Ο πραγματικός Δήμος Κυθήρων είναι οι συλλογικότητες του. Η ομάδα Ελεύθερα Κύθηρα είμαστε ελεύθεροι μη κομματοποιημένοι ενεργοί πολίτες και -όπως όλα όσα δημόσια πράττουμε- το πρωτότυπο event που διοργανώνουμε έχει σαφέστατη πολιτική χροιά: να δείξει οτι η θεσμική αυτοδιοίκηση οφείλει να ενθαρρύνει και να στηρίζει με κάθε τρόπο τις αυτοοργανωμένες συλλογικότητες που συναπαρτίζουν την πραγματική αυτοδιοίκηση των Κυθήρων.
Θεωρούμε ιδιαίτερα άστοχη την ανακοίνωση του ΔΣ του ΝΑΟΚ (με την οποία δηλώνει οτι η συγκεκριμένη εκδήλωση «δεν τελεί υπό την αιγίδα» του και οτι «το ΔΣ θα απέχει») καθώς δεν ζητήσαμε την αιγίδα, ούτε καλέσαμε το ΔΣ του ΝΑΟΚ να συμμετάσχει.
Αντίθετα, η ανακοίνωση δυσφημεί και άρα υπονομεύει την επιτυχία της εκδήλωσης, δηλαδή στερεί πόρους και προκαλεί ζημία στον ΝΑΟΚ.
Εν τέλει αυτή η ανακοίνωση εφαρμόζει ακριβώς αυτό που υποτίθεται οτι καταγγέλει. Αποδεικνύεται οτι μέλη του ΔΣ του ΝΑΟΚ που τυγχάνει να πολιτεύονται, παρεμβαίνουν στα εσωτερικά του, για το μικροπαραταξιακό τους συμφέρον ακόμα και σε βάρος των ίδιων των συμφερόντων του.
Οι δράσεις μας θα διευρυνθούν προς όλους τους συλλόγους και φορείς των νησιών μας. Συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από το όραμα του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου μας. Τα ποσό που θα συγκεντρωθεί από την εκδήλωση για (και όχι από) τον ΝΑΟΚ θα διατεθεί προς αυτόν. Εκτός φυσικά και εάν δεν τα αποδέχονται, οπότε θα παραδοθούν σε άλλον φορέα.
Σεβόμαστε και πιστεύουμε σε όλα τα ενεργά σωματεία. Με θετική ενέργεια και προσφορά κάθε είδους, ειμαστε σύμμαχοι με όλα τα ΔΣ.

Πηγή: Ελεύθερα Κύθηρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου