Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ - ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Πρίν λίγες μέρες παρακολούθησαμε, την βύθιση του κατασχεμένου φορτηγού πλοίου, κατά την διάρκεια σφοδρής θαλασσοταραχής,  το οποίο ήταν δεμένο στο λιμάνι της Ρόδου.
Ευτυχώς εμείς στα Κύθηρα είμαστε τυχεροί και δεν είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα με το κατασχεμένο "τσιγαράδικο" ULLA,  σημαίας SAO TOME, το οποίο είναι δεμένο στο Διακόφτι από τον περασμένο Μάιο.
Μέσα στο πλοίο υπάρχουν τα λαθρέα τσιγάρα καί περίπου 10 τόνοι  καύσιμα. Τα τσιγάρα πρέπει να καταστραφούν, καί τα καύσιμα να αντληθούν, ώστε να ελευθερωθεί το σκάφος και να πωληθεί σε πληστηριασμό. Υπεύθυνο για την φύλαξη το λιμεναρχείο Αγίας Πελαγίας, ενώ για το λαθραίο φορτίο και τα καύσιμα το Δ' Τελωνείο Πειραιά. Ζητήθηκε από τον Δήμο να βοηθήσει στην μεταφορά και καταστροφή των λαθραίων τσιγάρων. Δόθηκε προφορική καί γραπτή επιβεβαίωση της συνδρομής του Δήμου,   προτείναμε την άντληση των καυσίμων και την αποθήκευσή τους σε δεξαμενή που προσφέρθηκε, όλα αυτά χωρίς δαπάνη για το δημόσιο!!!  Κολλήσαμε όμως στην επιτροπή, η οποία πρέπει να συσταθεί στον Πειραιά, να εγκριθεί η δαπάνη των  εξόδων μεταφοράς, διαμονής, και  τα εκτός έδρας! Έχουν περάσει τόσοι μήνες από τον Μάιο καί ακόμη τίποτα!
Στα Κύθηρα υπηρετούν και υπάλληλος του Τελωνείου, καί υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών και αστυνομία και Λιμεναρχείο. Από αυτές τις υπηρεσίες μπορεί να συσταθεί επιτροπή καταστροφής και με την συνδρομή του Δήμου να ελευθερωθεί  το πλοίο και να φύγει πρίν βουλιάξει!
Είναι όλες οι υπηρεσίες ενημερωμένες.  Είμαστε στο μέσο του Χειμώνα, αναλογίζονται όλοι αυτοί οι οποίοι δεν μπορούν να δώσουν λύση σε ένα απλό θέμα, τις συνέπειες από ενδεχόμενη βύθιση του πλοίου;
Ο Γενάρης και ο Φλεβάρης είναι οι δυσκολότεροι μήνες του Χειμώνα για τα Κύθηρα. Κάνω έκκληση!!!

Το πλοίο πρέπει να φύγει πρίν να είναι πολύ αργά!
Πηγή: Μιχάλης Πρωτοψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου