Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΌΡΑΜΑ ΚΑΙ ΈΡΓΟ - ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/5

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,
                        Στις εκλογές της Κυριακής της 18ης Μαϊου 2014, οι συμπολίτες μας γιά πρώτη φορά στα Κύθηρα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις συνδυασμούς.
Με την ψήφο τους, διαμόρφωσαν ένα εντελώς νέο πολιτικό σκηνικό, αφού προέκυψαν διαφορετικοί συσχετισμοί δυνάμεων. Οι Κυθήριοι και οι Αντικυθήριοι ανέδειξαν τον συνδυασμό «Κύθηρα-Αντικύθηρα: Νέα Πορεία-Όραμα και Έργο» πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου, προσδοκώντας από μας να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους και να οδηγήσουμε τα νησιά μας με ασφάλεια και ενότητα στη νέα εποχή.
Σ’ αυτή τη νέα εποχή ασφαλώς ενεργό ρόλο πρέπει να έχουν και οι συνδυασμοί που δεν θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής της 25ης Μαϊου. Με τις ιδέες και τις προτάσεις τους μπορούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο μας και εμείς είμαστε πανέτοιμοι να συζητήσουμε μαζί τους με ειλικρίνεια εφ’ όλης της ύλης, ώστε μετά τις εκλογές η Πολιτική που θα ασκήσουμε στον Δήμο –εφ’ όσον ο λαός μάς εμπιστευθεί- θα βασίζεται σε κώδικα αρχών και αξιών στον οποίον θα δεσμευθούμε για να είναι όλοι συμμέτοχοι στην διοίκηση του Δήμου.
Σ’ αυτήν την καινοτόμο Πολιτική θα ζητήσουμε να έχουν επίσης ενεργό ρόλο τα Κυθηραϊκά Ιδρύματα και Σωματεία, το Τροφίλλειο, το ΚΙΠΑ, ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος, η Κυθηραϊκή Αδελφότητα, καθώς και η Ένωση των απανταχού Αντικυθηρίων.
Και αυτό γιατί, όχι μόνο αντιλαμβανόμαστε, αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι αίτημα του εκλογικού σώματος είναι η συμμετοχή όλων των ενωτικών και δημιουργικών δυνάμεων των νησιών μας στη Νεα Πορεία του Δήμου μας. Αναμφίβολα στην Πορεία αυτή η αναβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δεδομένη. Η επικράτηση παντού της διαφάνειας, η αναβάθμιση του ρόλου της Εγχωρίου Περιουσίας ως ευέλικτου αναπτυξιακού φορέα των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, καθώς και η αναβάθμιση της θέσης των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων γιά την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
Η δεύτερη Κυριακή των εκλογών, 25η Μαϊου, πλησιάζει. Καλούμεθα λοιπόν όλοι να λάβουμε υπέυθυνη θέση απέναντι στο διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης .
Σφυρηλατούμε όλοι μαζί περαιτέρω το κλίμα διαλόγου, συναίνεσης και ενότητας που εφαρμόσαμε τα τελευταία χρόνια
 ή
 εγκαινιάζουν νέες και πρωτόγνωρες γιά τα νησιά μας διχαστικές πολιτικές βασιζόμενες σε παντός είδους καταγγελίες, παραπομπές με την παραμικρή αφορμή σε δίκες ανυποψίαστων συμπολιτών μας, κλείσιμο καταστημάτων, κατασχέσεις περιουσιών συνδημοτών μας γιά οφειλές, σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης;
Ανάγουμε την διαφάνεια σε κατ’ εξοχήν προϋπόθεση γιά τη  λειτουργία της δημόσιας ζωής στα νησιά μας
 ή
υιοθετούν και εφαρμόζουν κατά κόρον τις αδιαφανείς πρακτικές που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια στην  διαχείριση της Εγχωρίου Περιουσίας;
Αναβαθμίζουμε ουσιαστικά – με σύμπραξη όλων των ενωτικών δυνάμεων – τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου
 Ή
 επιτρέπουμε να το μετατρέψουν σε απλό και άβουλο εκτελεστικό όργανο προαποφασισμένων ενεργειών ενός στενού κύκλου ανθρώπων;
Συνεχίζουμε την αναπτυξιακή πορεία που ήδη έχει ξεκινήσει στα νησιά μας
ή
επιτρέπουμε να πειραματιστούν στην απειρία τους και να ανακόψουν γιά αρκετά χρόνια την πρόοδο που συντελείται στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα;
Τα  πιό πάνω ερωτήματα όφείλει με ειλικρίνεια και μετά από ώριμη σκέψη να απαντήσει κάθε συμπατριώτης μας προτού ψηφίσει την Κυριακή, 25η Μαϊου 2014, γιά τό ποιός θα διοικήσει τον Δήμο Κυθήρων τα επόμενα πέντε χρόνια.
Μόνο έτσι θα γνωρίζουν τι διακυβεύεται την Κυριακή και γιατί είναι τόσο κρίσιμές οι εκλογές αυτές γιά τόν Δήμο μας.
Τέλος, σχετικά με την ανακοίνωση του συνδυασμού του κ. Δημήτρη Λουράντου, «Κύθηρα, Αντικύθηρα. Ενωμένοι πολίτες» γιά ψήφο κατά συνείδηση στις εκλογές της Κυριακής όπου αναφέρεται ότι είναι αναγκαία η αλλαγή Πολιτικής στο Δήμο, οφείλουμε να δηλώσουμε χωρίς κανένα δισταγμό ότι συμφωνούμε απόλυτα με τη θέση του. Γι’ αυτό άλλωστε πρωτοστατούμε, ώστε οι καινοτόμες πολιτικές που δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε από την επομένη των εκλογών θα είναι προϊόν δημιουργικού διαλόγου,  χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα,  των ενωτικών – όπως προαναφέραμε – δυνάμεων  των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

                                                       Νέα Πορεία όραμα και Έργο
Κύθηρα 21η Μαϊου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου