Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΑΤΟΥ

KΤΗΜΑ ΒΛΥΧΟ
ΑΝΩ ΣΤΡΑΠΟΔΙ
ΚΥΘΗΡΑ 80100


22 Μαΐου 2014
  

Στον πρώτο γύρω των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής 18/5, το 63% των Κυθηρίων και Αντικυθηρίων ψηφοφόρων επέλεξαν την αλλαγή. Τόσο το ποσοστό αυτό όσο και η πρόθεση των ψηφοφόρων είναι ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα.
Οι τρεις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, δηλαδή η Πρωτοβουλία, η παράταξη του κ. Λουράντου και η παράταξη του κ. Χαρχαλάκη, μπορεί να είχαν διαφορές μεταξύ τους, ήσαν όμως ενωμένες και απολύτως σαφείς ως προς την ύψιστη σημασία που προσέδωσαν στην απομάκρυνση από τον δήμο του κ. Κουκούλη και των συνυπεύθυνων του. Τις όποιες αμφιβολίες σκόρπισαν αφενός οι συχνά προβληματικές και συζητήσιμες  προεκλογικές κινήσεις της παράταξης του κ. δημάρχου, και αφετέρου η ανάδειξη στο ψηφοδέλτιό του και η υπερφίαλη από την επόμενη κιόλας ημέρα προβολή, ως εν δυνάμει διαδόχου, του κ. Παναγιώτη (Τόλη) Μεγαλοκονόμου.

Προσωπικά, θα προτιμούσα στις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής να βρισκόταν απέναντι από τον κ. Κουκούλη η Πρωτοβουλία. Εντούτοις, και παρά τους ενδοιασμούς που έχω και που διατηρώ σχετικά με την παράταξη Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα, κανείς δεν δικαιούται να αγνοήσει το τρανταχτό αυτό 63% του πρώτου γύρου, που ένα και μοναδικό μήνυμα μεταφέρει: «Εδώ και Τώρα Αλλαγή!». Το μονό λοιπόν πράγμα που θα πρέπει να απασχολήσει τους Κυθήριους ψηφοφόρους την ερχόμενη Κυριακή είναι το εάν ή όχι επιθυμούν τα οκτώ χρόνια του κ. Κουκούλη να τα κάνουν δεκατρία, με ό,τι αυτό υπόσχεται για το μέλλον των νησιών μας.

Γιάννης Σταθάτος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου