Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16.6.2017

Ο Δήμος Κυθήρων εξασφάλισε την χρηματοδότηση της λειτουργίας των δομών του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και του «Κοινωνικού Φαρμακείου» για τρία χρόνια μέσω της ένταξης τους σε πρόσκληση του ΠΕΠ «Αττική 2014-2020», με στόχο την υποστήριξη των δημοτών που δυσκολεύονται να καλύψουν τις ανάγκες τους στα βασικά αγαθά. 

Η πρόταση με τίτλο «ΔΟΜEΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ» υποβλήθηκε από τον Δήμο Κυθήρων σε συνεργασία με τον Φορέα Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» και εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ «Αττική 2014-2020» μετά από επιτυχή αξιολόγηση. Η συνολική χρηματοδότηση που εγκρίθηκε για το Δήμο μας ανέρχεται σε 243.360,00€.
Στο πλαίσιο της δράσης αυτής πρόκειται να λειτουργήσουν δύο δομές παροχής βασικών αγαθών για 3 χρόνια, οι οποίες θα στελεχωθούν με δαπάνες του προγράμματος με 4 άτομα (2 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και 2 στο Κοινωνικό Φαρμακείο).
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι ένα κατάστημα το οποίο διανέμει, σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια. Το Κοινωνικό Φαρμακείο παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και λοιπά παραφαρμακευτικά προϊόντα. 
Τα αγαθά που θα διανέμονται από τις δύο δομές θα εξασφαλίζονται από τα στελέχη τους μέσω τις ανάπτυξης συνεργασιών και δικτύωσης με εταιρίες και φορείς (πχ εταιρίες τροφίμων, φαρμακοβιομηχανίες) και με χορηγίες.
Η υλοποίηση της δράσης αυτής εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Κυθήρων για την βελτίωση των παρεχόμενων Κοινωνικών Υπηρεσιών προς τους δημότες του. Ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει και την ίδρυση «Κέντρου Κοινότητας», του οποίου η έγκριση χρηματοδότησης λειτουργίας για επίσης 3 χρόνια αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα. Οι 3 δομές αυτές σε συνδυασμό με την λειτουργία του Ν.Π.Δ.Δ. «Πνευματικό Κέντρο-Παιδικοί Σταθμοί» (Παιδικός Σταθμός, Βιβλιοθήκη), θα δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών που είχε ανάγκη ο τόπος μας, κυρίως μέσα στις συνθήκες της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει η κοινωνία μας.
Ο Δήμος Κυθήρων με στοχευμένες προσπάθειες θα διεκδικεί κάθε δυνατή χρηματοδότηση για την υλοποίηση δράσεων και έργων που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας των κατοίκων του νησιού μας.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου