Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26.6.2017

Το πρωί της Δευτέρας 26/6 ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Κυθήρων κ. Αντώνης Σεμιτέκολος μετέβη στα κεντρικά γραφεία της ΛΑΝΕ στον Πειραιά και συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Χαράλαμπο Σαλβαράκη και με μέλη της διοίκησης της ΑΝΕΚ με αντικείμενο συζήτησης την επανεκκίνηση του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ. Ο συνεργάτης του Δημάρχου μετέφερε στη διοίκηση της εταιρείας την αγωνία των φορέων και των κατοίκων των Κυθήρων και Αντικυθήρων σχετικά με την παρατεινόμενη ακινησία του πλοίου που όπως διαβεβαίωσαν τα στελέχη της ΛΑΝΕ οφείλεται αποκλειστικά σε σοβαρή μηχανική βλάβη που δεν μπορούσε να προβλεφθεί.
Η διοίκηση της ΛΑΝΕ δήλωσε ότι καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να επιλυθούν τα τεχνικά ζητήματα εντός των επομένων ημερών, ωστόσο δεν ανοίγει πλάνα κρατήσεων εάν πρώτα δεν επιβεβαιωθεί ρητά από τους τεχνικούς και τον αρμόδιο νηογνώμονα η ολοκλήρωση της επισκευής. Σημειώνεται ότι - όπως είναι εύλογο - για όσο διάστημα το πλοίο παραμένει ακινητοποιημένο δεν καταβάλλεται καμία επιδότηση προς την εταιρεία.
Έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι τα συνεργεία εργάζονται νυχθημερόν ώστε το πλοίο να είναι έτοιμο να επανεκκινήσει το συντομότερο δυνατό, καθώς εν μέσω θέρους δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο πλοίο προς μίσθωση, ούτε τα μεγάλα πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς τη Σούδα δύνανται να αγκυροβολήσουν με ασφάλεια στα Κύθηρα κατά δήλωση των ιδίων των πλοιάρχων τους προς τη ΛΑΝΕ κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση της Εταιρείας.

Την προσεχή Πέμπτη ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης θα βρίσκεται εκτάκτως στην Αθήνα καθώς μετά από αίτημά του θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη για το θέμα υπό τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Βουλευτές της Ά Πειραιά, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, οι Δήμαρχοι των τριών Δήμων που θίγονται από το πρόβλημα (Καλαμάτας, Κισσάμου και Ανατ. Μάνης) και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του ΥΕΝ. Θα υπάρξει εκτίμηση της κατάστασης και αναζήτηση των βέλτιστων δυνατών και εφικτών λύσεων για την άμεση σύνδεση του νησιού με Πειραιά, Γύθειο, Καλαμάτα και Κίσσαμο.
Τέλος, προκειμένου να περιοριστούν οι οικονομικές απώλειες του Ιουνίου από την απρόβλεπτη αυτή κατάσταση, η Δημοτική Αρχή προβαίνει άμεσα σε εκτεταμένη τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, την Αθήνα και τη Θεσ/κη με στόχευση τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο (ο Αύγουστος έχει πάντα πληρότητα), εκτιμώντας βάσιμα ότι παρά το πρόσκαιρο πρόβλημα της περιφερειακής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η σεζόν θα κυλήσει ομαλά με βάση την σταθερότητα της τοπικής γραμμής και τη δέσμευση των πλοιοκτητών του τοπικού πλοίου για έκτακτα δρομολόγια όποτε απαιτηθεί, τα αυξημένα αεροπορικά δρομολόγια (12 εβδομαδιαίες πτήσεις από/προς Αθήνα και 2 εβδομαδιαίες από/προς Θεσσαλονίκη), τα δρομολόγια των λεωφορείων Δ.Χ. από/προς Αθήνα μέσω Νεαπόλεως αλλά και τη δέσμευση της ΛΑΝΕ ότι καταβάλλεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την άμεση επανεκκίνηση των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου