Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ & ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ 27.6.2017

Ολοκληρώθηκε σε πανηγυρικό κλίμα η δεύτερη φάση της αδελφοποίησης του πεζοπορικού μονοπατιού «Μ1» των Κυθήρων με το μονοπάτι San’in Kaigan Geopark Trail της Ιαπωνίας, το βράδυ της Τρίτης 27/6 στην κεντρική πλατεία της Χώρας Κυθήρων.
Για την τελετή αδελφοποίησης επισκέφθηκε τα Κύθηρα πενταμελής αποστολή από την Ιαπωνία, με επικεφαλής τον κ.Tetsuya Morishita, Πρόεδρο του συμβουλίου San'in Kaigan Geopark.
Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κομηνός, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μηνάς Κορώνης, ο Τοπικός Πρόεδρος της Χώρας κ.Δημήτρης Καλλίγερος, ο Συνταγματολόγος και Πρόεδρος του Κ.Ι.Π.Α. κ.Γιώργος Κασιμάτης, ο Πρόεδρος της Paths of Greece και Ταμίας του διοικητικού συμβουλίου του World Trails Network κ. Φοίβος Τσαραβόπουλος, επαγγελματίες που ασχολούνται με τον πεζοπορικό τουρισμό στα Κύθηρα, μέλη του Κ.Ι.Π.Α. και κάτοικοι της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, καλωσόρισε τους επισκέπτες στα Κύθηρα, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν και ο κ.etsuya Morishita και ο κ.Γιώργος Κασιμάτης και ο κ. Φοίβος Τσαραβόπουλος.
Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας που αναφέρει στοιχεία των δύο αδελφοποιημένων μονοπατιών, η οποία σηματοδοτεί κι επίσημα την ολοκλήρωση της αδελφοποίησης, καθώς μια αντίστοιχη είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Οκτώβριο στην τελετή που έλαβε χώρα στην Ιαπωνία.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων προσέφερε ως δώρο στους επισκέπτες από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου τον τόμο με τα τελευταία ευρήματα και τις έρευνες από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, ενώ έλαβε ως δώρο και ο ίδιος αλλά και ο Καθηγητής ο κ. Κασιμάτης από ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό ρούχο και από μία βεντάλια ζωγραφισμένη.
Το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης αποτελεί τον φορέα που αγκάλιασε και στήριξε την προσπάθεια του Φοίβου Τσαραβόπουλου και όλων των μελών του Kythera Hiking και μαζί με τον Δήμο Κυθήρων κάνουν ότι είναι δυνατόν, το δίκτυο των μονοπατιών στα Κύθηρα όχι μόνο να συντηρείται αλλά και να αναπτύσσεται, δίνοντας στο κοινό κάθε χρόνο νέες διαδρομές.
Κλείνοντας πρέπει να σταθούμε στην εκκωφαντική απουσία των κατοίκων και των επαγγελματιών στην εκδήλωση κάτι που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες σε διάφορους τομείς ωστόσο είναι κρίμα κάποιοι άνθρωποι να ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα για να έρθουν στο νησί μας ανοίγοντας νέες ευκαιρίες προβολής και ανάπτυξης των Κυθήρων κι εμείς οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του νησιού να τους γυρίζουμε την πλάτη και να μην στηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές ούτε καν με την παρουσία μας.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:














η ώρα των αποκαλυπτηρίων 
η πινακίδα που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της Χώρας Κυθήρων και σηματοδοτεί την αδελφοποίηση των μονοπατιών Κυθήρων - Ιαπωνίας 
































Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου