Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΣΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ & ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 6/8 - ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑ ΤΟΝ ΚΡΑΣΑ

Από θαύμα σώθηκαν οι προσκυνητές, το προσωπικό και οι δεκαπεντιστές που βρίσκονταν το μεσημέρι της Κυριακής 6/8 στο Μοναστήρι της Παναγίας μας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα, όταν το πύρινο μέτωπο κατέβηκε αστραπιαία την πλαγιά και πέρασε δίπλα από τη Μονή.
Μέλη της επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας και της εκκλησιαστικής επιτροπής βλέποντας τον κίνδυνο εκκένωσαν έγκαιρα το Μοναστήρι, οδηγώντας όσους βρίσκονταν σε αυτό, σε εξωτερικά κελιά.
Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο σταθμό μας αυτόπτης μάρτυρας, το πύρινο μέτωπο κατέβηκε ολόκληρη την πλαγιά και πέρασε δίπλα από το Μοναστήρι. Η κατάσταση στην περιοχή είναι αποπνικτική από τους καπνούς όμως το σημαντικό είναι οτι όλοι είναι καλά στην υγεία τους και το Μοναστήρι δεν έπαθε τίποτα. Ωστόσο η πυρκαγιά καίει την γύρω περιοχή.
Αυτή την ώρα το μέτωπο κατευθύνεται προν τον Άγιο Νικόλα τον Κρασά.
Στην περιοχή επιχειρούν μεγάλες επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εναέρια μέσα δίνοντας πραγματική μάχη με τις φλόγες. Όμως η δύναμη της πυρκαγιάς ενισχυμένη από τους ανέμους που πνέουν από το πρωί, καθιστούν μέχρι στιγμής το μέτωπο ανεξέλεγκτο.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM
Φωτογραφία αρχείου

1 σχόλιο:

  1. Τραγική καταστροφή στο Μαγικό νησί των Κυθήρων, Λυπάμαι πάρα πολύ για τις φυσικές καλλονές του νησιού που κατακαίγονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή