Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ''ΟΙ ΤΣΙΡΙΓΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΟΠΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΣΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ''

Το μαύρο δεν θα περάσει. Το νησί μας θα πρασινίσει ξανά γιατί δεν το βάζουμε και δεν θα το βάλουμε κάτω! Παραμένει ένα νησί μοναδικό σε κάθε επίπεδο, με μοναδικούς και ξεχωριστούς ανθρώπους που από χτες δίνουν ο καθένας προσωπικά και όλοι συλλογικά τη μάχη με τις φλόγες. Είναι σαφές ότι για αυτήν την ανυπολόγιστη καταστροφή υπάρχουν τεράστιες ευθύνες που είμαι βέβαιος ότι θα αποδοθούν. Με την απόφαση κήρυξης του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δρομολογούνται οι εξελίξεις για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων (κυρίως αντιπλημμυρικών) σε σχέση με την προστασία των καμμένων περιοχών. Είναι προφανές ότι θα αξιώσουμε αναδάσωση της όλης περιοχής με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή όμως προέχει η ασφάλεια των πολιτών, η διασφάλιση της περιουσίας τους και κυρίως η πλήρης κατάσβεση όλων των μετώπων. Απόψε έλαβα τη διαβεβαίωση του κ. Πρωθυπουργού ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα πραγματοποιηθούν γενικευμένες από αέρος ρίψεις ούτως ώστε να εξασφαλιστεί ο πλήρης έλεγχος της φωτιάς. Ο τρόπος λειτουργίας και συντονισμού των εναέριων μέσων με προβληματίζει ιδιαίτερα αλλά δεν είναι της παρούσης.
ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΒΥΤΙΑ, ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ, ΤΑ ΕΡΠΥΣΤΡΙΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ κ. ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΥΤΑ. ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ! Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΑΕΡΑ ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΣΚΟΠΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΧΑΙΡΕΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ.
ΟΙ ΤΣΙΡΙΓΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΟΠΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΣΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.


Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)
Πηγή: diavgeia.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου