Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - Η ΦΥΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ!

Όταν έγινε η γεώτρηση στα Σκουλαντριάνικα πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να μας κατηγορήσουν ότι ξεράναμε τη ρεματιά και τον καταρράκτη του Μυλοποτάμου. Είπαν ότι η γεώτρηση πήρε τα νερά από το ρέμα και ακούσαμε διάφορες θεωρίες, μέχρι και πρόσφατα. Χτες το βράδυ η φύση έδωσε την απάντησή της.
Με τη σφοδρή βροχόπτωση που έπεσε τη νύχτα και το πρωί σε όλη την περιοχή από τον Μαραθέα και βορειότερα, οι δίοδοι του νερού άνοιξαν και ο καταρράκτης τρέχει πάλι νερό, ενώ στη λαγκαδιά του χωριού είδαμε εικόνες που είχαμε χρόνια να δούμε! Φυσικά όλα αυτά έγιναν χωρίς να σταματήσουμε να αντλούμε νερό από τη γεώτρηση στα Σκουλαντριάνικα!
Επιβεβαιώθηκε λοιπόν αυτό που αρμόδιοι επιστήμονες μας έλεγαν εξαρχής: ότι απαιτείται μεγάλη ποσότητα νερού για να τρέξουν τα λαγκάδια και ο καταρράκτης, μετά την πρωτοφανή λειψυδρία του έτους 2015-2016. Μην επαναπαυόμαστε όμως. Για να επανέλθει το νησί στα πριν το 2015 υδρογεωλογικά του δεδομένα, απαιτείται τουλάχιστον μία πενταετία υψηλών βροχοπτώσεων. Θα τις έχουμε άραγε;

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)
Φωτογραφία: Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου