Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ KAI ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΝΕΑΠΟΛΙΤΩΝ ''ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ'' 27.1.2018

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους για το 2018, έκοψαν μέσα σε εορταστικό κλίμα, τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου Νεαπολιτών ''ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ'', το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στον χώρο του εστιατορίου ''V'AMMOS'' στο γήπεδο ''ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ'' στον Πειραιά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας - Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο Ιερεύς Παναγιώτης Αρώνης, ο κ.Κώστας Κατσαφάδος  Βουλευτής Α΄Πειραιώς, ο κ.Τζαννέτος Φιλιππάκος Γενικός Γραμματέας συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ.Γιώργος Γαβρίλης Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, ο κ.Στέλιος Γαϊτανάρος Αντιδήμαρχος Πειραιά, η κα.Φεβρωνία Πατριανάκου τέως Βουλευτής Λακωνίας, η κα.Σοφία Δουμάνη επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μονεμβασίας, η κα.Δέσποινα Βαγγελόγλου Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας, η κα.Θεοδούλη Σπυριδάκου Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας, η κα.Αλεξάνδρα Χαραμή Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας, ο κ.Μενέλαος Δασκαλάκης πρώην διευθ. και γραμματ. στρατηγικού σχεδιασμού ΝΔ, ο κ.Νίκος Αλειφέρης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ένωσης Βατικιωτών ο κ.Γιάννης Μιχαλέτος Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νεαπόλεως, η κα.Δουρέγκα, αναπληρώτρια προέδρου 5ου διαμερ. Δήμου Πειραιώς, η κα.Γιώτα Κολυβοδιάκου Διευθύντρια Γυμνασίου Νεάπολης και πλήθος Βατικιωτών.
Toν κόσμο καλωσόρισε η Γραμματέας του Συνδέσμου κα. Ρούλα Οικονόμου, η οποία  παρουσίασε και το πρόγραμμα της εκδήλωσης. 
Η νέα Πρόεδρος του Συνδέσμου κα. Φρόσω Δουμάνη στην ομιλία της, αφού ευχήθηκε στους παρευρισκομένους για τη νέα χρονιά, έκανε εν συντομία τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του 2017, ενώ παράλληλα ανέπτυξε και τον προγραμματισμό των δράσεων για το 2018. Η κα. Δουμάνη επίσης αναφέρθηκε στο Σπίτι του Βατικιώτη, την έδρα του Συνδέσμου στον Πειραιά, που εδώ και λίγους μήνες είναι πραγματικότητα και αποτελεί ένα έργο πολύ σημαντικό, καθώς και στην εφημερίδα του Συνδέσμου ''Ο ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ'', που βγαίνει με συνέπεια αλλά και με μεγάλη προσπάθεια, λόγω των οικονομικών δεδομένων όπως τόνισε και πρέπει να υποστηριχθεί όπως φυσικά και ο ίδιος ο Σύνδεσμος.
Τα πρόσωπα που τιμήθηκαν φέτος από τον Σύνδεσμο Νεαπολιτών ήταν ο Ιατρός με πολύ μεγάλη παράλληλα προσφορά στην λαϊκή παράδοση και πολιτισμό των Βατίκων κ. Αντώνης Τάντουλος και ο Βατικιώτης Αντιστράτηγος ε.α. την Ελληνικής Αστυνομίας κ. Χαράλαμπος Μηνόπετρας.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις νεοεισαχθέντων, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, φοιτητών και μαθητών που αρίστευσαν στο σχολείο τους.
Στη φετινή εκδήλωση κοπής της πίτας, είχαμε την χαρά να απολαύσουμε την Χορωδία της Ενορίας Αγίας Τριάδος συνοδευόμενη από παιδιά μέλη της Φιλαρμονικής  Βοιών, που για πρώτη φορά παρουσίασαν κομμάτια από το ρεπερτόριό τους εκτός Λακωνίας! Ήταν μια πολύ όμορφη έκπληξη που ενθουσίασε τον κόσμο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Μαέστρο και σε όλους τους συμμετέχοντες, για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν και για το πρόγραμμα που παρουσίασαν.
Στη συνέχεια ο πάτερ Παναγιώτης Αρώνης ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συνδέσμου Νεαπολιτών κι ευχήθηκε σε όλους για τη νέα χρονιά. Η Πρόεδρος κα. Δουμάνη έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, η οποία μοιράστηκε  στους παρευρισκομένους.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:
Οι τιμητικές πλάκέτες για τα τιμώμενα πρόσωπα και τα αναμνηστικά βραβεία για τους επιτυχόντες φοιτητές - μαθητές 


τα δώρα για τους δύο τυχερούς που τους έπεσε του φλουρί (ήταν δύο τα φλουριά) 










η Γραμματέας του Συνδέσμου κα. Ρούλα Οικονόμου


ο κ.Τζαννέτος Φιλιππάκος Γεν. Γραμματέας συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών
ο Βατικιώτης Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ.Γιώργος Γαβρίλης
ο Βουλευτής Ά Πειραιά και Νήσων με τη Ν.Δ. κ. Κώστας Κατσαφάδος
ο κ.Στέλιος Γαϊτανάρος Αντιδήμαρχος Πειραιά


η νέα Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεαπολιτών κα. Φρόσω Δουμάνη



Η αίθουσα ήταν γεμάτη!


ο τεως Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεαπολιτών κ. Γιάννης Λιωννής 


ο Ιατρός κ. Αντώνης Τάντουλος, μόλις έχει παραλάβει την τιμητική πλακέτα
ο Βατικιώτης Νομικός κ.Χρόνης Περιβολάρης, μίλησε για το δεύτερο τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς τον Αντιστράτηγο ε.α. την Ελληνικής Αστυνομίας κ. Χαράλαμπο Μηνόπετρα


ο Αντιστράτηγος ε.α. την Ελληνικής Αστυνομίας κ. Χαράλαμπος Μηνόπετρας μόλις έχει παραλάβει την τιμητική πλακέτα
η τέως Βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. κα Φεβρωνία Πατριανάκου
οι βραβεύσεις φοιτητών και μαθητών 








η Χορωδία της Ενορίας Αγίας Τριάδος Νεάπολης Βοιών


















ο πάτερ Παναγιώτης Αρώνης μαζί με μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου ευλογεί την Πρωτοχρονιάτικη πίτα


οι τυχεροί της βραδιάς που βρήκαν τα φλουριά και παρέλαβαν τα δώρα τους!


εξωτερική νυχτερινή άποψη του Σταδίου ''ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ'' και της εισόδου του ''V'AMMOS'', που φιλοξένησε την εκδήλωση
Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Πληροφορίες: Ρούλα Οικονόμου
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου