Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΦΑΡΩΝ ΠΝ 24/10

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης συνάντησε σήμερα στο Δημαρχείο τον Διοικητή της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού Αρχιπλοίαρχο κ. Παναγιώτη Σταυριανάκο ΠΝ, συνοδευόμενο από τους επιτελείς και συνεργάτες του, στο πλαίσιο της υπηρεσιακής επίσκεψής τους στο νησί μας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ανάδειξη των ιστορικών Φάρων που βρίσκονται στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
Σε ό,τι αφορά στον ιστορικό Φάρο του Μουδαρίου, το ΠΝ προχωρά άμεσα με ίδια δαπάνη στην συντήρηση του μνημείου προκειμένου από την προσεχή θερινή περίοδο να μετατραπεί σε Φάρο παραθερισμού, όπως έχει εδώ και χρόνια γίνει με τον Φάρο Καψαλίου. Η συντήρηση του ιστορικού αυτού μνημείου, είναι πλέον εφικτή χάρη την διάνοιξη της οδού πρόσβασης που επιτεύχθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Κυθήρων με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και υλοποιήθηκε το χειμώνα του 2018 από τη ΜΟΜΚΑ.
Αναφορικά με τον Φάρο Απολυτάρας Αντικυθήρων, αναμένεται η διάνοιξη της οδού πρόσβασης από τα συνεργεία της ΜΟΜΚΑ προκειμένου το ΠΝ να προχωρήσει και εκεί στη συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου. Ο Δήμος Κυθήρων θα αναζητήσει χρηματοδότηση για την εκπόνηση μιας συνολικής μελέτης αποκατάστασης και ανάδειξης, ενώ η Υπηρεσία Φάρων δεσμεύθηκε ότι μόλις ο Φάρος των Αντικυθήρων αποκατασταθεί, θα τον στελεχώσει μόνιμα με προσωπικό. Στόχος είναι η μετατροπή μέρους των κτηρίων του Φάρου Απολυτάρας σε ένα μοναδικό εκθεσιακό - πολιτιστικό χώρο με έμφαση τόσο στην ιστορία του Ρώσου Ναυάρχου Νικολάου Φιλοσοφώφ, όσο και στην απαιτητική και ιδιαίτερη καθημερινότητα των Φαροφυλάκων εν γένει.


Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου