Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Το βράδυ της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Κυθήρων η εκλογή του νέου Προέδρου και των Μελών της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων Αντικυθήρων για την τρέχουσα δημοτική θητεία, ήτοι μέχρι την 31-12-2023, σύμφωνα με το Π.Δ. 272/85 όπως ισχύει.
Η διαδικασία υπήρξε άρτια και αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά η μεγάλη δημοκρατική νομιμοποίηση του θεσμού της Εγχώριας Περιουσίας. Το εκλεκτορικό σώμα αποτελείται από το Δήμαρχο Κυθήρων, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων και τους Προέδρους και τα Μέλη των 14 Κοινοτήτων του Δήμου.
Αρχικά ο απερχόμενος Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Παναγ. Κομηνός εξέθεσε τα πεπραγμένα της απερχόμενης Επιτροπής για την περίοδο 2016-2019 και ακολούθησε συζήτηση επί αυτών, τέθηκαν ερωτήματα και δόθηκαν οι σχετικές απαντήσεις.
Στη συνέχεια και αφού αποχώρησε το κοινό, έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου, νέων τακτικών και νέων αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής σε τρεις διακριτές ψηφοφορίες. Παρέστησαν συνολικά και ψήφισαν 42 εκ των 48 μελών του ειδικού εκλεκτορικού σώματος.
Νέος Πρόεδρος της Επιτροπής αναδείχθηκε ο κ. Ευάγγελος Βενάρδος, Αντιστράτηγος ε.α. της Αστυνομίας με 38 ψήφους.
Τακτικά Μέλη της Επιτροπής αναδείχθηκαν οι:
- Πρωτοψάλτης Βρεττός του Μιχαήλ: 12 ψήφοι
- Μεγαλοκονόμος Γεώργιος του Αποστόλου: 12 ψήφοι
- Βάρδας Ιωάννης του Παναγιώτου: 9 ψήφοι
- Πανάρετος Δημήτριος του Αιμιλιανού: 7 ψήφοι
Αναπληρωματικά Μέλη της Επιτροπής αναδείχθηκαν οι:
- Γκίκας Γκίκας του Παναγιώτη: 17 ψήφοι
- Ανέστη Σπυρίδων του Κρέοντος: 14 ψήφοι
- Σταμάτης Επαμεινώνδας του Ευαγγέλου: 10 ψήφοι
Μετά και τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις των ετών 2016 και 2017, που έλυσαν οριστικά τα μεγάλα νομικά κενά που είχαν προκύψει το 2010 με τον Καλλικράτη, η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας έχει εισέλθει σε μια εποχή κανονικότητας, με την εκλογική διαδικασία να γίνεται πλέον στον προβλεπόμενο χρόνο, δηλαδή εντός του μήνα εγκατάστασης των Δημοτικών Αρχών. Με την ολοκλήρωση των 2 μόνιμων προσλήψεων προσωπικού (προκήρυξη ΑΣΕΠ 10Κ/2018) θα αποκτήσει για πρώτη φόρα τη δυνατότητα να ασκήσει τα καθήκοντά της αυτόνομα, χωρίς να βασίζεται αποκλειστικά στο Δήμο, που όπως είναι γνωστό λόγω έλλειψης προσωπικού αδυνατεί να ασκήσει πλήρως ακόμα και τα δικά του αποκλειστικά καθήκοντα.
Η Δημοτική Αρχή εύχεται καλή επιτυχία στη νέα Διοίκηση της Επιτροπής και συγχαίρει θερμά το σύνολο των μελών του εκλεκτορικού σώματος που συμμετείχαν στην διαδικασία εκλογής για την άψογη τήρηση των προβλεπομένων στη σχετική νομοθεσία.
Για την ορκωμοσία και την ανάληψη καθηκόντων της Επιτροπής θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο εκλεγείς Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ευάγγελος Βενάρδος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ευχαριστώ θερμά το εκλεκτορικό σώμα για την εμπιστοσύνη και την μεγάλη πλειοψηφία που έδωσαν στην υποψηφιότητά μου. Δεσμεύομαι για διαρκή συνεργασία με όλους, με το Δήμο και με τους φορείς του νησιού, με στόχο την προστασία της κοινής περιουσίας των Κυθηρίων και των Αντικυθηρίων και την αναπτυξιακή προοπτική του θεσμού».













Πηγή: Δήμος Κυθήρων
Φωτογραφίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου