Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΠΕΡΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΣ

Μπούρδα είναι:
- Να μην τιμάς και να μην σέβεσαι τα εθνικά σύμβολα. Γιατί αν χλευάζεις τη σημαία και την παρέλαση (που εννοείται ότι ΔΕΝ θεσμοθετήθηκε επί Μεταξά, γίνεται από την αρχαιότητα!) θα είσαι ο πρώτος που όταν η τροχαία σου δώσει κλήση επειδή πήγαινες του σκοτωμού στην Ποσειδώνος, θα πάρεις τον μπαμπά σου να πάρει το Βουλευτή να σου τη σβήσει. Γιατί πολύ απλά δεν σέβεσαι τους εκπροσώπους του Νόμου, που φέρουν το εθνόσημο. Δεν σέβεσαι το εθνόσημο, άρα κάνεις ό,τι γουστάρεις εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.
- Να το παίζεις ακτιβιστής και επαναστάτης αλλά να είσαι ο πρώτος που εξαντλεί κάθε μέσο και βύσμα είτε για να φτιαχτείς στο Στρατό είτε για να χωθείς στο Δημόσιο και να αράξεις σε ένα γραφείο.
- Να το παίζεις άθεος και αγνωστικιστής, αλλά στην ονομαστική σου εορτή να δέχεσαι ευχαρίστως τα ακριβά ή φτηνά δώρα των φίλων και συγγενών, επειδή εκείνη την ημέρα γιορτάζεις το όνομα ενός Αγίου που εσύ φυσικά δεν παραδέχεσαι γιατί είπαμε… είσαι άθεος! Και την ώρα που είσαι σε ένα αεροπλάνο που πέφτει να κάνεις 10 φορές το Σταυρό σου και να λες «βόηθα Παναγιά» γιατί πολύ απλά είσαι άθεος γιαλαντζί. Θα ήσουν μάγκας αν στην ονομαστική σου εορτή έκλεινες το τηλέφωνο και δεν δεχόσουν κανένα δώρο στηρίζοντας τις αθεϊστικές σου πεποιθήσεις. Θα σου έβγαζα το καπέλο δημόσια. Βέβαια, αν είσαι ταυτόχρονα άθεος και πολιτικός, τότε μου προκαλείς το γέλιο. Όχι γιατί είσαι άθεος - είναι απόλυτο ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου - αλλά γιατί καίτοι άθεος πας σε 10 εσπερινούς τη μέρα (κυρίως στην προεκλογική περίοδο) και "σελώνεις" όπως λέμε στο Τσιρίγο μπροστά στις εικόνες και τους δεσποτάδες, για να αγρεύσεις καμία ψήφο από τις γιαγιάδες και τους παππούδες. Τί και αν για σένα δεν υπάρχουν Θεός, Άγιοι, Εικόνες και Θαύματα; Προκειμένου να εκλεγείς, μέχρι και σε αγρυπνία θα πας, μη σου πω ότι θα κοινωνήσεις κιόλας!
- Να υπερασπίζεσαι ένα δήθεν φοιτητικό κίνημα που έχει διαλύσει τα πανεπιστήμια και τα έχει γεμίσει ναρκωτικά και αφίσες για εκδρομές στη Μύκονο αλλά την ίδια στιγμή να έχεις στείλει 100 email στο LSE παρακαλώντας (εκλιπαρώντας μάλλον) να σε δεχτούν για κανένα μεταπτυχιακούλι που θα πληρώσει ο μπαμπάς που το 1980 διορίστηκε από το παράθυρο στο δημόσιο χωρίς να έχει κανένα απολύτως προσόν και το 2010 έγινε επαναστάτης διαδηλώνοντας για τα κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα ενώ ο ίδιος έκανε αγώνα μέχρις αίματος για να βγάλει ψήφους σε διάφορους τοπικούς κομματάρχες επί σχεδόν 30 χρόνια. Τρελή μαγκιά μιλάμε!
- Να απαξιώνεις θεσμούς και αξίες που κράτησαν όρθια την Χώρα μας μέσα στη διάρκεια δύσκολων χρόνων και περιστάσεων και να προσπαθείς να μας αποδείξεις ότι οι ήρωες του 1940 πολέμησαν για να φύγει ο Μεταξάς (εντάξει, αυτό ήθελε πολύ προσπάθεια!) και όχι για να υπερασπιστούν την ακεραιότητα της πατρίδας μας κρατώντας τη χώρα σχεδόν για 200 ημέρες σε πόλεμο ενώ τα «προηγμένα» κράτη της Δύσης παρέδιδαν το στέμμα τους στο Χίτλερ με τον ταχυδρόμο.
- Να προσπαθείς να μας πείσεις ότι ο εξευτελισμός προέρχεται από τους «επισήμους» των παρελάσεων και μάλιστα να γράφεις το φοβερό ψέμα ότι οι αντιστασιακοί περιθωριοποιούνται ενώ είναι ξεκάθαρο ότι είσαι απίστευτα άσχετος με το θέμα, καθώς οι αντιστασιακοί και οι ανάπηροι πολέμου παρακολουθούν την παρέλαση σε ειδική τιμητική θέση απέναντι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την επόμενη φορά παρακολούθησε καμία παρέλαση πρώτα.
- Να προσπαθείς να περιβάλεις με το γνωστό ιδεολογικό σου πρόταγμα κάθε πράξη που διαταράσσει την κοινωνική ειρήνη και ευταξία, που αποτελούν θεμελιώδεις αξίες των δημοκρατικών κρατών και αν δεν τις αποδέχεσαι δεν δικαιούσαι να έχεις την ιδιότητα του πολίτη. Διότι στον δικό σου κόσμο οι νόμοι και οι κανόνες είναι καλοί μόνο όταν σε βολεύουν και ποτέ όταν σε υποχρεώνουν να κάνεις ή να μην κάνεις κάτι που αντιτίθεται στις ιδεολογικές σου μπουρδολογίες. Αγνοείς έτσι ένα από τα κυριότερα θεμέλια του δυτικού νομικού πολιτισμού που μας έρχεται από τη Ρώμη: dura lex sed lex. Ο σεβασμός των νόμων και των κανόνων δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση και αυτό μάλλον δεν το έχεις κατανοήσει ακόμα αγαπητέ μου επαναστάτη.
- Να θεωρείς φασίστα και εθνικιστή όποιον ζητά το αυτονόητο για ένα δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος που είναι η πιστή τήρηση και εφαρμογή των Νόμων από όλους, είτε οι Νόμοι αρέσουν είτε όχι. Και όταν προσπαθείς να συγκρίνεις το σήμερα με το 1940 ή με το 1821 απλά οι μπουρδολογίες σου χτυπάνε καπάκι μηχανής γιατί η κάθε εποχή ερμηνεύεται διαφορετικά και με βάση τις επικρατούσες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες και είναι τουλάχιστον αστείο να προσπαθείς να ταυτίσεις συμπεριφορές και τάσεις που απέχουν μεταξύ τους 50 ή 80 ή 100 χρόνια.
- Να δημοσιεύσεις τις αστείες εικόνες παρέλασης των απορριμματοφόρων στη Μενεμένη προσπαθώντας να δικαιολογήσεις τις αθλιότητες των κοριτσιών στη Νέα Φιλαδέλφεια λες και τα 2 περιστατικά είναι ισάξιας γελοιότητας. Γελοία αμφότερα, αλλά μάντεψε ποιο από τα 2 κερδίζει με διαφορά… στήθους! Και την ίδια στιγμή να δημοσιεύεις τη φωτογραφία του Πατούλη με τη σύζυγό του που κοιτάνε το κινητό τους, προσπαθώντας να μας αποδείξεις ότι και αυτοί απαξιώνουν την παρέλαση, αποκρύπτοντας όμως ότι η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε ΠΡΙΝ ξεκινήσει η διέλευση των πεζοπόρων τμημάτων… λεπτομέρεια ε; Και εγώ μέχρι να ξεκινήσει η παρέλαση μίλαγα με διάφορους και κοίταζα δεξιά και αριστερά, ΠΡΙΝ ξεκινήσει η παρέλαση… ΠΡΙΝ…
- Να σε ενοχλεί η ελληνική γλώσσα και η λέξη «λαθρομετανάστης» επειδή προφανώς αγνοείς τραγικά την γλώσσα αυτή. Σε ενοχλούν αντίστοιχα και οι λέξεις λαθροθήρας, λαθρέμπορος, λαθροκυνηγός κ.λπ.; Ο κρυφά – λάθρα (εκ του λανθάνω = κρύβομαι) εισερχόμενος σε μια χώρα ονομάζεται λαθρομετανάστης και αυτό δεν σχετίζεται ούτε με τον πόνο που αυτός κουβαλάει ούτε με τις κακουχίες που έχει ζήσει και ούτε με τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε απέναντί του. Χρέος μας να τους περιθάλψουμε και να τους συνδράμουμε, αλλά τη γλώσσα μας (τη γλώσσα του Ομήρου, του Ησιόδου και του Θουκυδίδη που μιλιέται απαράλλακτη εδώ και 3000 χρόνια!) ΔΕΝ θα την αλλάξουμε επειδή ενοχλεί μερικούς δήθεν νεωτεριστές… και προφανώς ΔΕΝ θα αλλάξουμε τα ήθη, έθιμα, ελευθερίες και την ιδιοσυγκρασία του λαού μας όπως ΔΕΝ τα άλλαξαν η Αυστραλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ όταν δέχθηκαν εκατομμύρια μεταναστών στην αγκαλιά τους.
- Να εξαντλείς τον ακτιβισμό και την κοινωνική σου προσφορά μόνο σε ό,τι ικανοποιεί το ιδεολογικό σου πρόταγμα. Να είσαι δηλαδή ένας ακτιβιστής γιαλαντζί, ψεύτικος, fake. Να συνδράμεις τους πρόσφυγες αλλά να μη δίνεις δεκάρα για τα συσσίτια της Εκκλησίας και άλλων φορέων, για το Χαμόγελο του Παιδιού, για τα παιδικά χωριά ΣΟΣ και για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου σου. Προφανώς στη δική σου ζυγαριά οι ανάγκες των ανθρώπων διαφέρουν με βάση τη χώρα προέλευσής τους...
- Να θεωρείς γελοιότητα και αναχρονισμό την παρέλαση αλλά μόνο αυτήν που δεν σε υπηρετεί ιδεολογικά. Γιατί στην παρέλαση και τις εκδηλώσεις που ταυτίζονται με τα προσωπικά σου πολιτικά ιδεολογήματα μια χαρά πας και στέκεις προσοχή. Λες και ο ηρωισμός των πεσόντων ζυγίζεται ανάλογα με το αν ήταν δεξιοί ή αριστεροί. Κακομοίρη μου...
Προς το παρόν δεν γράφω άλλα… και εννοείται ότι δεν τα προσωποποιώ… εξάλλου αυτά αφορούν τους «άλλους»…. Όχι εμάς! Γιατί πάντα στη Χώρα αυτή θα υπάρχει το δίπολο «εμείς και οι άλλοι»….

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης
Φωτογραφία αρχείου PhotoCerigo

1 σχόλιο: