Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ


Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών οργάνωσε εκδρομή στην Κρακοβία - Βαρσοβία από τις 16 έως 21 Οκτωβρίου 2019, η οποία εξελίχθηκε σε μια αξέχαστη, ευχάριστη και μορφωτική εμπειρία.
Οι πρώτες μέρες της εκδρομής ήταν αφιερωμένες στην ΚΡΑΚΟΒΙΑ.
Επισκεφθήκαμε την εβραϊκή γειτονιά Κάζιμιερτς, με τις επτά συναγωγές, το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στον λόφο του Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα και την μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης με την Εκκλησία Μαριάτσκι. Επίσης απολαύσαμε μίνι κρουαζιέρα στον ποταμό Βιστούλα.



Ανεπανάληπτη εμπειρία ήταν η επίσκεψη στο παλαιότερο ενεργό αλατωρυχείο της Ευρώπης – ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ.

Την τρίτη ημέρα πραγματοποιήσαμε ολοήμερη εκδρομή στο ΖΑΚΟΠΑΝΕ, πολωνικό δημοφιλές θέρετρο που βρίσκεται στα όρη Τάτρα,  νότια της Κρακοβίας και κοντά στα σύνορα με τη Σλοβακία.

Μια ιδιαίτερη εμπειρία και, συγχρόνως, δοκιμασία ήταν για μας η επίσκεψη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί,  ΑΟΥΣΒΙΤΣ -ΜΠΙΡΚΕΝΑΟΥ.


Συνεχίσαμε το ταξίδι μας με μια μικρή στάση στην ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ, με το  μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα.

Το δεύτερο σκέλος της εκδρομής μας περιλάμβανε τη γνωριμία μας με την πόλη της ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ, η οποία μας ξάφνιασε με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της και το φυσικό της περιβάλλον. Πάρκο Lazienski, Πλατεία της Αγοράς, Βασιλικό Ανάκτορο, Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών ( δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία) & Εβραϊκό Γκέτο, με το Μνημείο των Μαρτύρων της ναζιστικής θηριωδίας, ήταν μερικά από τα αξιοθέατα που επισκεφθήκαμε.
Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα με την επίσκεψη στο πάρκο WILANOW.
Με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό και με την πολύ καλή οργάνωση της κ. Αγγελικής Λουράντου και του γραφείου Travelgate (Νικόλαος Νάκιος & Σια), απολαύσαμε μια, ακόμη, επιτυχημένη εκδρομή του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, που θα μας μείνει αξέχαστη.




Η Πρόεδρος                                                               Η Γενική Γραμματέας
Βασιλική Σαμίου - Φλωροπούλου                           Μαίρη Καλλιγέρου-Γλυνού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου