Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ 19/2


Η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κυθήρων σας ενημερώνει για την ακύρωση απο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του διαγωνισμού προμήθειας της μονάδας παραγωγής οξυγόνου για το Νοσοκομείο ΚΥΘΗΡΩΝ και άλλα τέσσερα νοσοκομεία του Πειραιά.
Η προμήθεια για το νοσοκομείο μας της μονάδας αξίας 110.000 ευρώ, είχε δρομολογηθεί απο την Περιφέρεια Αττικής υπό την Ρένα Δούρου μετά απο αίτημα του πρώην διοικητή Δημήτρη Μοιρασγεντή στα πλαίσια αγοράς τέτοιων μονάδων για πέντε νοσοκομεία.
Η μονάδα παραγωγής οξυγόνου θα μείωνε τα λειτουργικά έξοδα του νοσοκομείου μας περισότερο απο σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ το χρόνο , και θα εξασφάλιζε επάρκεια σε κάθε επικίνδυνη περίσταση μεγάλων αναγκών.
Η ακύρωση προφανώς γίνεται για να εμποδίσει την αυτονόμηση των νοσοκομείων απο συμφέροντα μεγαλοπαραγωγών που έχουν μάθει να απομυζούν το δημόσιο τομέα.
Το στόχο αυτό υπηρετεί η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ακυρώσει τον διαγωνισμό, παρά τις τρεις δικαστικές αποφάσεις που ζητούν να προχωρήσει η εγκατάσταση των μονάδων παραγωγής οξυγόνου.
Υπενθυμίζουμε ότι η παρελθούσα διοίκηση παρέλαβε αξονικό τομογράφο που αναμένουμε να λειτουργήσει και να μην καταλήξει στα άχρηστα, δρομολόγησε την δημιουργία τράπεζας αίματος με ειδική τροποποίηση της αντίστοιχης νομοθεσίας και ολοκλήρωσε μελέτη για μονάδα τεχνητού νεφρού. Περιμένουμε την υλοποίηση...
Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις σας καλούμε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

ΚΥΘΗΡΑ 19/02/2020

Πηγή: Σύριζα Κυθήρων
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου