Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

''ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ'' - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ 9/2

Δελτίο τύπου 09/02/2020
Η Θέση μας:
Η παράταξή μας, προεκλογικά και μετεκλογικά, έχει πάρει θέση υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προς αυτή την κατεύθυνση πορεύεται  με υπευθυνότητα.
Το μείγμα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που μπορεί να εγκατασταθεί στα νησιά μας πρέπει να είναι αποτέλεσμα ειδικού χωροταξικού σχεδίου που θα σέβεται τα χαρακτηριστικά της περιοχής, δηλαδή ΟΛΑ όσα προβλέπονται (και δεν τηρούνται)  απο τις ευρωπαϊκές οδηγίες.
Ιστορία, περιβάλλον, τουρισμό, μορφολογία, τοπίο, διασπορά οικισμών, αιολικό και ηλιακό δυναμικό κλπ
Πρέπει να είναι μείγμα ΑΠΕ και όχι μονοκαλλιέργεια. Να αποτελεί προϊόν διαλόγου με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους συλλογικούς φορείς και την τοπική κοινωνία.
- Η συνάντηση της 6/2/2020 φανερώνει τα καλά αντανακλαστικά των συμπολιτών μας, όπου με νηφαλιότητα ακούστηκαν τεκμηριωμένες απόψεις.
- Η συμμετοχή των δημοτών στα δημοτικά δρώμενα αποτελεί στοιχείο ζωτικής σημασίας για τις δημοκρατικές λειτουργίες και κάθε προσπάθεια περιθωριοποίησης τους μας βρίσκει αντίθετους.
- Ο σεβασμός στις διαδικασίες σύγκλησης του Δημοτικού συμβουλίου και ο αποφασιστικός (και όχι διακοσμητικός - ενημερωτικός) ρόλος του είναι ζητήματα  δημοκρατίας που δεν διαπραγματευόμαστε.
- Καί στο ζήτημα των ΑΠΕ και σε άλλα ζητήματα συμπαρατασόμαστε βάσει αρχών αλληλοσεβασμού και προγράμματος.
Οι άγονες αντιπαραθέσεις σε ζητήματα που υπάρχουν ευρύτερες συγκλίσεις βλάπτουν την ενότητα και μειώνουν την δύναμη των Κυθηρίων και Αντικυθηρίων.
Είμαστε Εδώ για το κοινό καλό. Μένουμε εδώ.

Πηγή: Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου