Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

ΕΝΑΣ ΈΛΛΗΝΑΣ (ΚΥΘΗΡΙΟΣ) ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ... ΠΡΙΖΑ ΤΑ ΠΑΤΙΝΙΑ


Στην αγκαλιά της γερμανικής νεοφυούς εταιρείας Tier Mobility, μιας ταχέως αναπτυσσόμενης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ηλεκτρικών πατινιών (e-scooter), περιήλθε στα τέλη Ιανουαρίου η βρετανική νεοφυής εταιρεία Pushme του Ελληνα Γιώργου Καλλίγερου. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη εξαγορά εταιρείας στην οποία έχει επενδύσει κάποιο από τα εγχώρια fund του Equifund, και συγκεκριμένα το ελληνικής καταγωγής Velocity.Partners.
Ο κ. Καλλίγερος ίδρυσε την εταιρεία μαζί με τον Νταν Kιν το 2016 και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να κινήσει το ενδιαφέρον επενδυτών, αλλά και μεγάλων startups του κλάδου. Τι κάνει όμως η Pushme; «Εχουμε κατασκευάσει ένα σύστημα διανομής ενέργειας για κοινόχρηστα ηλεκτρικά οχήματα, όπως ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια. Τοποθετούμε δηλαδή σταθμούς με εναλλασσόμενες μπαταρίες μέσα σε περίπτερα και καφέ που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία στην πόλη. Ετσι, επιτρέπουμε στους χρήστες να επαναφορτίσουν το όχημά τους σε λίγα δευτερόλεπτα», αναφέρει στην «Κ» ο κ. Καλλίγερος. Η εταιρεία μάλιστα, περίπου δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της, αναπροσάρμοσε το μοντέλο της. «Αρχικά το δίκτυο ενέργειας σχεδιάστηκε για εταιρείες ντελίβερι με ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά στην πορεία συνειδητοποιήσαμε την ευκαιρία που παρέχουν οι εταιρείες ηλεκτρικών πατινιών».
Το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, λοιπόν, είναι το εξής: «Εταιρείες όπως η Lime επαναφορτίζουν τα πατίνια τους σε καθημερινή βάση αφαιρώντας τα πατίνια από το κέντρο της πόλης με βανάκια. Υστερα τα φορτίζουν σε κεντρικές αποθήκες και τα επιστρέφουν στο κέντρο. Αυτή η διαδικασία, όμως, κοστίζει χοντρικά 5 ευρώ ανά επαναφόρτιση. Ωστόσο, με το δικό μας σύστημα αυτό το κόστος μπορεί να μειωθεί κατά 70%».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου