Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ 3 ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή και λειτουργία τριών μονάδων αφαλάτωσης στα Κύθηρα, έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με 1.720.000€. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στο νησί μας, που μελέτησε, ωρίμανσε, αδειοδότησε και θα δημοπρατήσει άμεσα ο Δήμος μας, με την συνδρομή του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων Π.Ε. Νήσων.
Θα τοποθετηθούν και θα τεθούν σε λειτουργία 3 μονάδες αφαλάτωσης, 2 στην Αγ. Πελαγία (600 κυβικά την ημέρα) και 1 στο Διακόφτι (300 κυβικά την ημέρα), προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης στους οικισμούς αυτούς, που ειδικά το καλοκαίρι επιβαρύνονται πολύ λόγω του τουρισμού. Στο έργο περιλαμβάνονται τα δίκτυα σύνδεσης των αφαλατώσεων με το δίκτυο ύδρευσης των οικισμών καθώς και όλες οι απαραίτητες εργασίες.
Παράλληλα, ο Δήμος μας θα υποβάλει τις επόμενες ημέρες μια μεγάλη πρόταση χρηματοδότησης έργων ύδρευσης στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ακόμα 3 μονάδες αφαλάτωσης: στο Καψάλι, την Παλαιόπολη και τα Αντικύθηρα.
Υπενθυμίζουμε ότι από τον διαγωνισμό 10Κ/2018 του ΑΣΕΠ, ο Δήμος μας έχει ήδη προσλάβει Μηχανολόγο - Μηχανικό και επίκειται η πρόσληψη και ενός Χημικού Μηχανικού, προσωπικό απαραίτητο για τη λειτουργία και συντήρηση των έργων αυτών.
Για τη Δημοτική μας Αρχή, τα ζητήματα της ύδρευσης παραμένουν προτεραιότητα. Έχοντας εκτελέσει δεκάδες σημαντικά έργα τα τελευταία χρόνια, μέσα από σημαντικές χρηματοδοτήσεις και δράσεις, επιλύουμε χρόνια προβλήματα ποσότητας και ποιότητας του παρεχόμενου νερού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τοπική ανάπτυξη, με έργα και πράξεις.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου