Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ''CERIGO'' ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας πραγματοποίησε την πρώτη, πολύ σημαντική τήλε- συνάντηση με την Επιτροπή της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων. Παρουσιάσαμε για πρώτη φορά τα μέλη του Συλλόγου μας και έγινε αναφορά σχετικά με τους στόχους μας και την διάθεση μας για συνεργασία.
Γνωστοποιήσαμε στην επιτροπή ότι θα θέλαμε να ενημερωθούμε για τα έργα και τις υποδομές που έχουν προγραμματίσει και αφορούν τις παροχές στον τουρισμό, καθώς θα θέλαμε να συνεργαστούμε σε αυτό τον τομέα με γνώμονα ότι έχουμε γνώση της ποικιλομορφίας των τουριστών που προσελκύουμε σαν προορισμός και τις διαφορετικές ανάγκες τους.
Φυσικά με κοινό σκοπό να διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού θα πραγματοποιηθεί χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του νησιού μας και για να συνεχίσουμε να προσελκύουμε διαφορετικές μορφές τουρισμού κάτι που θέλουμε να εξελίξουμε.
Εν συνεχεία ακολούθησε συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολούν όπως τη λειτουργία του Σπηλαίου μας, τις μισθώσεις παραλιών και Χύτρας, την λειτουργία του Camping και άλλα.
Αναλυτικότερα η Επιτροπή μας ενημέρωσε σχετικά με τα βήματα που έχουν γίνει ώστε να ξεκινήσουν οι σχετικές μελέτες για την νομιμοποίηση του Σπηλαίου της Αγίας Σοφίας και της ασφάλειας των επισκεπτών του. Αμέσως μετά θα προχωρήσουν και στο ζήτημα που έχει προκύψει από την άσφαλτο που έχει τοποθετηθεί πάνω από το Σπήλαιο με αποτέλεσμα να εμποδίζει την αναπνοή του και την ομαλή δραστηριότητα σταλακτιτών.
Όσο αφορά τα Camping, ενημερωθήκαμε ότι έχουν προχωρήσει για την αδειοδότηση κάποιων κτιρίων που πρέπει να ανεγερθούν στο Camping Καψαλίου ώστε να μπορέσει να νομιμοποιηθεί και να επαναλειτουργήσει.
Στο σημείο αυτό, κάναμε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση σχετικά με την προτίμηση ενός σημαντικού ποσοστού τουριστών παγκοσμίως, στο να κάνει την μετακίνηση του από Χώρα σε Χώρα με Τροχοβίλες, ανθρώπων με μεγάλη οικονομική άνεση. Στα χρόνια της πανδημίας ιδιαίτερα, η προτίμηση αυτή όλο και θα αυξάνεται, μιας και θα νιώθουν περισσότερη ασφάλεια στο ταξίδι τους αλλά και στη διαμονή τους.
Καταθέσαμε στην Επιτροπή κάποιες προτάσεις, εύκολα υλοποιήσιμες ώστε να τις μελετήσουν και να εξετάσουν σοβαρά την πρόταση μας, για την σωστή επαναλειτουργία και του χώρου Camping στην Παλαιόπολη.
Σχετικά με το επίμαχο θέμα της Χύτρας, που απασχόλησε τον τελευταίο διάστημα τα κοινωνικά δίκτυα, ήταν ομόφωνη η απόφαση, ότι κάνεις δεν θέλει το μονοπώλιο και ότι οι οποιεσδήποτε αποφάσεις της Επιτροπής στο μέλλον θα είναι έπειτα από διαλογική συζήτηση με τους κυρίως ενδιαφερόμενους επαγγελματίες.
Τέλος για το θέμα των παραλιών, θέσαμε την ερώτηση προς την επιτροπή στο αν θα δοθούν περισσότερες παροχές προς τους ενοικιαστές των παραλιών, ώστε μα μπορούν εν συνεχεία να απολαμβάνουν οι λουόμενοι τις οργανωμένες παραλίες του νησιού μας, όπως για παράδειγμα τοποθέτηση ειδικών χημικών τουαλετών.
Το Δ.Σ του Συλλόγου μας σε όλα τα παραπάνω ζητήματα κατέθεσε προς την Επιτροπή αρκετές προτάσεις και η ανταπόκριση των μελών της, ήταν θετική, δείχνοντάς μας ότι υπάρχει κοινός στόχος, αυτός της σωστής οριστικής λύσης χρόνιων ζητημάτων του νησιού μας.
Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση και την θερμή συμμετοχή του Προέδρου κ. Ευάγγελου Βενάρδου και των υπολοίπων μελών της Επιτροπής, τον κ. Δ. Πανάρετο, τον κ. Β. Πρωτοψάλτη και τον κ. Ι. Βάρδα, καθώς και για την παρέμβαση και ενημέρωση που είχαμε από την τοπογράφο, κα. Χρυσούλα Σοφίου.
Ελπίζουμε αυτό να είναι μια αρχή για καλή συνεργασία και για την πραγματοποίηση στόχων και ιδεών που θα μπορέσουν να πάνε τουριστικά ένα βήμα παραπέρα το νησί μας… παραμένουμε στην διάθεση της Επιτροπής.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Νήσου Κυθήρων «CeriGo»
Η Πρόεδρος
Ράϊκου Βανέσσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου