Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ SEA JETS ΠΟΥ ΈΔΩΣΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Ως μόνιμος κάτοικος και ως επαγγελματίας που δραστηριοποιούμαι 12 μήνες το χρόνο στα Κύθηρα, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια την SEA JETS πλοιοκτήτρια εταιρεία του Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL, όπως επίσης και τον πράκτορα του πλοίου στα Κύθηρα τον κ. Παναγιώτη Δρακάκη καθώς με τη συμβολή τους, το 2021 δεν διεκόπη για δύο μήνες το Χειμώνα, η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων με τη Νεάπολη.
Τα προηγούμενα χρόνια την περίοδο της δίμηνης ακινησίας του πλοίου που εκτελεί τα τοπικά δρομολογια από Νεάπολη για Κύθηρα κι Αντικύθηρα, τα δρομολόγια αυτά σταματούσαν και δεν υπήρχε σύνδεση των νησιών μας με τη Νεάπολη για δύο ολόκληρους μήνες. Γεγονός που δημιουργούσε προβλήματα και στην τροφοδοσία των Κυθήρων και στην εμπορική δραστηριοτήτα επαγγελματιών αλλά και στις μετακινήσεις των νησιωτών προς την Πελοπόννησο, καθώς υπήρχε μόνο ένα δρομολόγιο την εβοδμάδα από και προς το Γύθειο.
Πάγιο αίτημα και των επαγγελματιών αλλά και των κατοίκων των νησιών μας ήταν να βρεθεί τρόπος προκειμένου να μην σταματάει η σύνδεση με τη Νεάπολη. Έτσι φέτος όταν ο κ. Δρακάκης μετέφερε το αίτημα αυτό προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία του AQUA JEWEL που εκτελεί τα περιφερειακά δρομολόγια, αμέσως έδωσαν την έγκριση για ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο προς τη Νεάπολη, για όσο θα έκανε την ακινησία του το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, δίνοντας λύση στο πρόβλημα και τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό.
Κλείνοντας είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως το δρομολόγιο αυτό προς τη Νεάπολη ήταν με καθεστώς ελεύθερης δρομολόγησης, χωρίς δηλαδή η εταιρεία να  λαμβάνει κάποια επιδότηση!

Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφία αρχείου: Μενέλαος Κωνσταντίνου - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου