Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

''ΠΡΩΤΑ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ'' - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΑΨΑΛΙ ΚΥΘΗΡΩΝ 30/11

Σήμερα το πρωί ξυπνήσαμε με μια εικόνα από το Καψάλι όπου ένα απορριμματοφόρο του Δήμου ισορροπεί σαν καλός ακροβάτης μεταξύ στεριάς και θάλασσας. Το οδόστρωμα που κινείτο στον Πίσω Γιαλό, υποχώρησε με αποτέλεσμα το μισό περίπου όχημα να κρέμεται πάνω από την θάλασσα. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε κάποια ανθρώπινη απώλεια.
Δεν θα ασχοληθούμε με τις επαίσχυντες δηλώσεις του Δημάρχου στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο για ανθρώπινο λάθος, ότι ο οδηγός δεν έπρεπε να οδηγεί το όχημα στο συγκεκριμένο σημείο και ότι θα διεξαχθεί ΕΔΕ για τα αίτια του ατυχήματος, επιρρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς το φταίξιμο στον οδηγό του απορριμματοφόρου. Στεκόμαστε δίπλα στον υπάλληλο του δήμου και είμαστε ενάντια στην οποιαδήποτε κατηγορία εναντίον του.
Το ατύχημα αυτό όμως είναι πολύ σοβαρό. Είναι σοβαρό διότι αντί για το απορριμματοφόρο του Δήμου θα μπορούσε να είναι ένα λεωφορείο με μαθητές, θα μπορούσε να είναι ένα λεωφορείο με τουρίστες, θα μπορούσε να είναι το επιβατικό όχημα μιας οικογένειας. Θα μπορούσε να είναι μια οικογένεια που κάνει περίπατο στον πίσω Γιαλό, θα μπορούσε να είναι ένα παιδάκι. Και είναι εξαιρετικά σοβαρό διότι θα μπορούσαμε ακόμα και να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.
Το ατύχημα αυτό όμως είναι πολύ σοβαρό και για έναν ακόμα λόγο. Πριν από δυο περίπου χρόνια η παράταξή μας είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για μια απευθείας ανάθεση προμήθειας σκυροδέματος 147 κυβικών με θέση εκτέλεσης της υπηρεσίας τον Πίσω Γιαλό Καψαλίου, στο σημείο που σήμερα βούλιαξε το οδόστρωμα, με σκοπό να κλείσουν μια τρύπα που είχε ανοίξει στο οδόστρωμα. Φυσικά με 147 κυβικά θα μπορούσαν να τσιμεντωθούν περίπου 50 μέτρα δρόμου επι 3 μέτρα ύψος και ένα μέτρο πλάτος (για τόση ποσότητα συζητάμε!!!). Από αυτόπτες μάρτυρες ενημερωθήκαμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο είχαν πάει μόνο 3 βαρέλες, δηλαδή 27 κυβικά. Αντιδράσαμε και ρωτήσαμε την Δημοτική Αρχή. Η Δημοτική Αρχή απάντησε ότι το μπετό έπεσε στο συγκεκριμένο σημείο και δεσμευτικέ ότι θα το επισκεφθούμε και θα μας υποδειχθούν που πήγαν τα μπετά.
Ακόμα περιμένουμε την πρόσκληση να βρούμε τα μπετα….
Σήμερα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αποδείχθηκε που ήταν τα μπετά.

Οι Υπογράφοντες
Μεγαλοκονομος Στυλιανος, Νικόλαος Μαγουλάς,
Καλλιγερος Ιωαννης, Γεωργιλάς Παρασκευάς, Χρυσαφιτης Νικόλαος

Πηγή: Νίκος Μαγουλάς - ''Πρώτα ο Άνθρωπος''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου