Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ" ΣΕ ΜΕΣΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ (SOCIAL MEDIA)

Είναι γνωστή η εξάπλωση της χρήσης των κοινωνικών μέσων δικτύωσης (Κ.Μ.Δ –social media). Αναμφισβήτητα διανύουμε την εποχή μιας νέας οικουμενικής ψηφιακής πολιτείας, όπου τα Μ.Κ.Δ. προσμετρούν σύμφωνα με έρευνες, πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως. Όταν υπάρχει στοιχειώδης σεβασμός και ευπρέπεια, αναμφισβήτητα συμβάλουν στην πολυπόθητη επικοινωνία των ανθρώπων, όμως δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση από τον «νόμο της ζούγκλας», που ολοένα στην σημερινή κοινωνική ζωή ανεμπόδιστα κυριαρχεί, όπου υπάρχει «πρόσφορο έδαφος», αδυναμία εύκολου εντοπισμού της παραβατικότητας και στον αντίποδα αυθαιρεσία και θράσος.
Προσωπικά είμαι πολύ επιφυλακτικός με τα Μ.Κ.Δ., δεν είμαι αρνητής, με ενοχλεί αφάνταστα όμως η αυθαιρεσία και το θράσος. Με πληροφόρησαν λοιπόν και αποτέλεσε έκπληξη για εμένα, καθόσον δεν έχω προσωπικό λογαριασμό στο συγκεκριμένο Μ.Κ.Δ., ότι υπάρχουν οκτώ (8) διαφορετικοί λογαριασμοί στο facebook, με την επωνυμία «Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης» ή «Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων», ενεργοποιημένοι από άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΚΑΚΘΩ ή με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, κάποιοι δε εξ αυτών με περισσό θράσος έχουν τοποθετήσει πάνω από την επωνυμία του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων, μιας Κρατικής Υπηρεσίας, προσωπικές φωτογραφίες σε στιγμές χαλάρωσης, έχοντας το ακαταλόγιστο ότι προσβάλλουν βάναυσα μια Κρατική Αρχή (παραθέτω για του λόγου το αληθές φωτογραφίες).
Προειδοποιώ τους αυθαιρετούντες ότι υπάρχουν όρια απαραβίαστα και αρχικά θέτω ένα χρονικό όριο δεκαπέντε ημερών να καταργήσουν τους παράνομους λογαριασμούς τους, διότι αν δεν συμμορφωθούν θα αντιμετωπισθούν μέσω της νομικής οδού. Ήδη υπάρχει κοινοποίηση του παρόντος στην Διεύθυνση Νομικών Υποθέσεων της ΥΠΑ (Δ13) και θα υπάρξει προσφυγή και στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΙ.Δ.Η.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας.




Πηγή: Σταύρος Παϊζάνος
Αερολιμενάρχης Κυθήρων
Φωτογραφία αρχείου: ypa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου