Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

HELLENIC HIGHSPEED ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΉΡΘΕ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΆΦΙΞΗ 14/2

Απόγευμα Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου, ήταν λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, μόλις που είχε σκοτεινιάσει, όταν το ταχύπλοο Ε/Γ- Ο/Γ HELLENIC HIGHSPEED της HELLENIC SEAWAYS, έσκιζε τα νερά των Κυθήρων και περνούσε για πρώτη φορά το φανάρι του Λιμανιού στο Διακόφτι.
Ένα σκαρί αλλιώτικο απ' αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα νερά μας, γρήγορο σαν τον άνεμο (μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα εως 34 κόμβους), σύγχρονο, ευέλικτο, εντυπωσιακό, οι λιγοστοί κάτοικοι μαζί με τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Λ.Τ. κ. Δημήτρη Καλλίγερο που βρεθήκαμε να το υποδεχτούμε στο λιμάνι, παρά το τσουχτερό κρύο, το χαζεύαμε σαν ένα ακριβό παιχνίδι, που μόλις μας το είχαν κάνει δώρο!
Εννιά ημέρες πέρασαν από την προσάραξη του ΑQUA JEWEL στον κυματοθραύστη στο Διακόφτι, εννιά ημέρες στις οποίες συνέβησαν πολλά (αποκλεισμός των νησιών μας ακτοπλοϊκά, προσπάθεια τροφοδοσίας με αρματαγωγό του Π.Ν., έκτακτα δρομολόγια πλοίου RO/RO για την μεταφορά αγαθών και η απίστευτη ταλαιπωρία αποκλεισμένων κατοίκων που έφτασαν τελικά στα Κύθηρα με λάτζες από τη Νεάπολη), όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού... Μετά από όλες αυτές τις αναποδιές και την ταλαιπωρία, ακολούθησε η ευχάριστη είδηση για την δρομολόγηση αυτού του σύγχρονου καραβιού, μετά τις συνεχείς πιέσεις κι ενέργειες, μακριά απ τα φώτα της δημοσιότητας, του Βουλευτή της Περιφέρειάς μας και πρωην Υφυπουργου Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδου, του Δημάρχου Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη και του Γεν. Γραμματέα του ΥΕΝ κ. Κυριαζόπουλου.
Στην αρχή πολλοί δεν το πίστευαν μέχρι που το είδαν την Τετάρτη το μεσημέρι να κατεβαίνει στα νησιά μας και να γεμίζει με αισιοδοξία τους κατοίκους.
Ωστόσο όσο και να μας χαροποιεί η έλευσή του, το Hellenic Highspeed δυστυχώς είναι μια πολυτέλεια για την άγονη γραμμή των Κυθήρων και των Αντικυθήρων και μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης δρομολόγησής του στις 29/2 (βλ. ΕΔΩ τα δρομολόγια), δεν ξέρουμε πότε και αν θα ξαναδούμε, τέτοιο επιβατηγό πλοίο στις γραμμές μας.
Το Hellenic Highspeed είναι το πιο γρήγορο και σύγχρονο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο που έχει έρθει ποτέ στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, γι' αυτό ας το απολαύσουμε όσο το έχουμε κοντά μας.
Καλά ταξίδια στον καπετάνιο και στο πλήρωμά του και ήρεμες θάλασσες στην πλώρη του.










και το video από την πρώτη άφιξη του πλοίου στα Κύθηρα:


Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - Δημήτρης Καλλίγερος
Video: TSIRIGO FM - TSIRIGO TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου