Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

ΤΟ HELLENIC HIGHSPEED ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 27/2 - ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ!

Όσο γρήγορα ήρθε, τόσο γρήγορα έφυγε κιόλας...
Ο λόγος για το ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό HELLENIC HIGHSPEED, που το μεσημέρι της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου, ολοκλήρωσε την έκτακτη δρομολόγησή του στη γραμμή Κύθηρα - Νεάπολη - Αντικύθηρα κι αναχώρησε από το Διακόφτι Κυθήρων.
Το HELLENIC HIGHSPEED αφίχθη για πρώτη φορά στα Κύθηρα το βράδυ της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου, ενώ έκανε το πρώτο του δρομολόγιο το πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου, για Νεάπολη και Αντικύθηρα.
Η δρομολόγησή του αποτέλεσε ένα μοναδικό γεγονός για τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα αλλά και τη Νεάπολη, όχι μόνο γιατί πρώτη φορά δρομολογήθηκε, έστω και για λίγο, ένα τόσο γρήγορο και σύγχρονο επιβατηγό οχηματαγωγό στην περιοχή μας αλλά και γιατί, τα δρομολόγια του τα εκτελούσε δωρεάν και για τους επιβάτες και για τα οχήματα.
Φυσικά για να έρθει αυτό το πλοίο εδώ, προηγήθηκαν πολλά γεγονότα, αρχής γενομένης από την πρόσκρουση του AQUA JEWEL στον κυματοθραύστη του λιμανιού στο Διακόφτι, ο αποκλεισμός του νησιού (και σε τρόφιμα και σε ακτοπλοϊκή σύνδεση) για μία εβδομάδα, η δυσκολία της SEAJETS να βρει επιβατηγό πλοίο να καλύψει τα δρομολόγια του AQUA JEWEL αλλά και η απουσία του ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, που πραγματοποιούσε την ετήσια ακινησία του.
Οι συνεχείς προσπάθειες του πρώην Υφυπουργού Ναυτιλίας και Βουλευτή της Πειφερειάς μας κ. Κατσαφάδου, του Δημάρχου Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη και του Γεν, Γραμματέα του ΥΕΝ κ. Κυριαζόπουλου τελικά απέδωσαν καρπούς και τους ευχαριστούμε.
Το HELLENIC HIGHSPEED δεν αποκατέστησε μόνο την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με την Πελοπόννησο, κυρίως μας έδωσε όραμα και μας έδειξε το δρόμο στην πράξη, για το τι ακριβώς χρειαζόμαστε για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας και τι αξίζει στους μόνιμους κατοίκους για την ακτοπλοϊκή τους σύνδεση.

Για το τέλος οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πλοίαρχο Cpt Δημήτρη Σκουρτανιώτη, στους αξιωματικούς και σε όλο το πλήρωμα του πλοίου για την ευγένεια και τον επαγγελματισμό τους καθώς και στην πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου HELLENIC SEAWAYS (ATTICA GROUP) γι' αυτο το μεγάλο δώρο που μας έκανε.

Δεν λέμε αντίο αλλά εις το επανιδείν!
Καλά ταξίδια HELLENIC HIGHSPEED!


Ακολουθεί φωτορεπορτάζ και video από την αναχώρηση του πλοίου από τα Κύθηρα:


















και το video
:

Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM
Video: Γιάννης Μαρέντης
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου