Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31.12.2012

Τελευταία τακτική συνεδρίαση της χρονιάς του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 31-12-2012 στις 13:30 το μεσημέρι  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου,  υπό την προεδρία του προέδρου του Λάζαρου Βέζου.
Παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Πρωτοψάλτης και Νίκος Μεγαλοκονομος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Στράτος Κασιμάτης, Σταύρος Βενέρης, Καλλίοπη Καρύδη,  Γιώργος Δ. Κομηνός,  Δημήτρης Φατσέας, καί Βρεττός Πρωτοψάλτης.
Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η λογιστική τακτοποίηση του Προϋπολογισμού. Εγινε αποδοχή και  αντίστοιχη  εγγραφή στους κωδικούς εσόδων καί εξόδων του προϋπολογισμού ποσού 210.000€ περίπου.

Η οικονομική χρήση έκλεισε καί τελικά στο ταμείο του Δήμου βρίσκεται  υπόλοιπο ύψους 1.932.947€ στις 31-12-2012,   σε πείσμα όσων θέλουν να εμφανίζουν τα οικονομικά του Δήμου να βρίσκονται στο "κόκκινο". Ζητήθηκαν από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης   διευκρινήσεις     γιά τα  δημοσιεύματα που θέλουν τον Δήμο να έχει μεγάλες οφειλές. Δόθηκαν απαντήσεις από πλευράς Δημοτικής Αρχής και τονίστηκε ότι ακολουθεί μεν σφιχτή οικονομική πολιτική λόγω της κρίσης και των περικοπών,    αλλά οι οφειλές σε προμηθευτές και συναλλασσόμενους εξοφλούνται κανονικά,  όταν ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες γραφειοκρατικές     διαδικασίες. Δάνεια δεν υπάρχουν και ο Δήμος Κυθήρων   είναι από τους λίγους Δήμους σε ολόκληρη την χώρα σε θετική οικονομική τροχιά.  Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την ανταλαγή ευχών μεταξύ των συμβούλων γιά την νέα χρονιά, και το ραντεβού δόθηκε για την Κυριακή 6-1-2013 στις 6:30 που θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή του προεδρείου του καί των μελών της οικονομικής επιτροπής.

Το Γραφείο Τύπου καί Ενημέρωσης  εύχεται σε όλους τους Κυθήριους και Αντικυθήριους, ειδικότερα στους απασχολούμενους στα μέσα Ενημέρωσης, καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και αισιοδοξία να υποδεχτούμε το 2013.

Δήμος Κυθήρων
Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου