Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ι.Μ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (Ι.Ν. ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ)

Ανακοινώνεται ότι φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ θα προεξάρχη των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στα Αντικύθηρα, ο οποίος ανακαινίσθη εκ θεμελίων προ διετίας και έκτοτε αποτελεί κόσμημα του Ποταμού, κεντρικού οικισμού της Νήσου. Όθεν, προσκαλούνται οι ευσεβείς Αντικυθήριοι και όσοι δύνανται να μεταβούν στο νησί, να πλαισιώσουν τις λατρευτικές αυτές συνάξεις που αποτελούν υψίστη ευκαιρία προσευχής και παρακλήσεως προς τον μεγάλο αυτόν Άγιο της Ορθοδοξίας μας.
Σάββατον, 9 Φεβρουαρίου 2013
07:00 Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία εις τον Ι. Ν. Αγίου Μύρωνος (απόδοσις της Δεσποτοθεομητορικής Εορτής της Υπαπαντής του Χριστού).
17:30 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ποταμού.
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013
07:00 Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία εις τον Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ποταμού.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας – καιρού επιτρέποντος – θα λάβει χώρα δια πρώτην φοράν Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Χαραλάμπους εντός του οικισμού του Ποταμού προς ευλογίαν και αγιασμόν οίκων και πιστών, ενώ θα τελεστεί Δέησις εις τον Λιμένα της Νήσου υπέρ υγείας και θείας βοηθείας των Απανταχού Γης διαβιούντων Αντικυθηρίων.
17:00 Μεθέορτος Εσπερινός εις τον Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ποταμού.
Εις τας ανωτέρω λατρευτικάς εκδηλώσεις θα ψάλλει ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Κυψέλης Αθηνών κ. Δημήτριος Μηλιώτης.



Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου