Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΚΩΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΠΟΠΙΤΑΣ 12.1.2013 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013, στις 6 το απόγευμα, η Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής, πραγματοποίησε εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας. Στα πλαίσια της εκδήλωσης, η Ομοσπονδία απένειμε τιμητική διάκριση στον επιφανή συμπατριώτη μας, κ. Χαράλαμπο Σαραντίτη, ενώ τίμησε επίσης τη μνήμη των Γεωργίου Κολυβόδιακου και Μιχαήλ Τσιγκούνη για την πολύτιμη προσφορά τους σε έργα φιλανθρωπίας.
Αρκετός κόσμος γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος».
Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Νίκος Αλειφέρηςενημερώνοντας τους παρευρισκομένους για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο οικονομολόγος κ. Σταθάκης, ο οποίος μίλησε για την ζωή και την προσφορά του αειμνήστου Γεώργιου Κολυβοδιάκου. Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο Ναύαρχος εν αποστρατεία κ. Δ. Κουρκούλης, ο οποίος μίλησε για την ζωή και το έργο του αειμνήστου Μιχαήλ Τσιγκούνη. Τις ομιλίες ακολούθησε απόδοση τιμητικών πλακετών από την Ομοσπονδία σε συγγενικά πρόσωπα των τιμωμένων. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκαν ο δικηγόρος κ. Χρ. Περιβολάρης και ο ερευνητής, λαογράφος κ. Μ. Αναστασάκης, οι οποίοι μίλησαν για την ζωή και για το σημαντικότατο φιλανθρωπικό έργο του επιχειρηματία κ. Χαράλαμπου Σαραντίτη, το οποίο ξεπερνά τα σύνορα της πατρίδας μας. Στην συνέχεια δόθηκε τιμητική πλακέτα στον κ. Χ. Σαραντίτη από την Ομοσπονδία για την εν γένη προσφορά του. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με πολύ όμορφα τραγούδια, τα οποία ερμήνευσε η κ. Λίνα Γεράρδη - Πετράκου. Η έταιρη ερμηνεύτρια κ. Νεκταρία Καρατζή, που ήταν προγραμματισμένο να τραγουδήσει επίσης, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω μιας ίωσης.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ευλογία και το κόψιμο της Βασιλόπιτας.
Χρόνια Πολλά, Καλή και δημιουργική Χρονιά ευχόμαστε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αλλά και στους απανταχού Βατικιώτες συμπατριώτες μας.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:
Πλήθος κόσμου γέμισε την αίθουσα της Ελληνογαλικής Σχολής Πειραιά "Saint Paul" 


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νίκος Αλειφέρης 








 
Ο τιμώμενος κ. Χαράλαμπος Σαραντίτης, την ώρα που παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα από την Ομοσπονδία



Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Λάκωνας Βουλευτής στην Α΄ Πειραιά και Νήσων με τους ΑΝ. ΕΛΛ. κ. Παναγιώτης Μελάς
Η κ. Λίνα Γεράρδη - Πετράκου ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια 


Η ευλογία και η κοπή της Βασιλόπιτας 


Κείμενο / Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Μαρία Πετροχείλου, Παναγιώτης Μπαχτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου