Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ Ν.ΦΑΛΗΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ 26/2 (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Με ευλάβεια και κατάνυξη τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, στον Ιερό Ναό της Παναγίας μας της Μυρτιδιώτισσας στο Νέο Φάληρο, εξ' αφορμής της μετακομιδής στον Πειραιά αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μύρωνος, Πολιούχου και προστάτου των Αντικυθήρων.
Η αγρυπνία τελέσθηκε την Τετάρτη 26/2 στις 8μμ, χροροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, παρουσία πλειάδας ιερέων και ιερομονάχων από τα Κύθηρα και τον Πειραιά, ενώ έψαλε η χορωδία του φιλο-Αντικυθήριου πρωτοψάλτου κ. Ιωάννη Τσούνη.
Αρκετοί Κυθήριοι και Αντικυθήριοι (κυρίως από την παροικία της Αττικής) αλλά και κάτοικοι της περιοχής, προσήλθαν στην Αγρυπνία, προσκύνησαν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Μύρωνος κι έκατσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. 
Από τους τοπικούς φορείς παρόντες ήταν o Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου των απανταχού Αντικυθηρίων ''Ο ΆΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ'', ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης ενώ από τον πολιτικό χώρο πέρασε και προσκύνησε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. στην Α' Πειραιά και Νήσων κ. Παναγιώτης Μελάς.
Το Ιερό Λείψανο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να μεταφερθεί στα Κύθηρα, για βραχεία παραμονή, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί κι εκεί Ιερά Αγρυπνία και προσκύνημα. 
Στο νησί των Αντικυθήρων, που θα είναι και ο τελικός προορισμός του, αναμένεται να φτάσει στα τέλη Απριλίου.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την Αγρυπνία

















Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Διονύσιος Ανδρόνικος
                          Παναγιώτης Μπαχτής - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου