Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ 5/2/2014

Στον δεύτερο όροφο του Βιοτεχνικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά, σήμερα Τετάρτη 5/2, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Αντιπεριφέρεια Νήσων. 
Πλήθος κόσμου από τον Πειραιά και τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, προσήλθε στην εκδήλωση. Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, η Βουλευτής στην Α' Πειραιά και Νήσων με τη ΔΗΜ.ΑΡ. κα. Μαρία Ρεπούση, ο Βουλευτής στη Β' Πειραιά με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιάννης Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. κ. Χρήστος Πάλλης, Δήμαρχοι από τα νησιά καθώς και τοπικοί παράγοντες.
Από τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα το παρόν έδωσαν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βύρωνας Πρωτοψάλτης, ο εκδότης της Εφημερίδας ''Κυθηραϊκά" κ. Μανώλης Καλλίγερος, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυθηραϊσμού κ. Ηλίας Μαρσέλος, ο πρώην έπαρχος κ. Μανώλης Κασιμάτης, ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μανώλης Στάθης, ο (Αντιπρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Αντικυθηρίων) κ. Βασίλης Αλοϊζος,  ο κ. Λουκάς Ριζομάρκος, η δεσποινίδα Μαρία Πετροχείλου και ο ιδιοκτήτης του ''Τσιρίγο Fm'' Παναγιώτης Μπαχτής. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της Βασιλόπιτας από τους ιεράρχες που παρευρέθηκαν και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ο κ. Κατσικάρης, κάνοντας μια περιληπτική αναδρομή στο έργο της Αντιπεριφέρειας τα τελευταία χρόνια καθώς και στα αναπτυξιακά έργα που γίνονται και θα γίνουν στα νησιά μας. Επίσης έκανε λόγο και για την σημαντική προσφορά στήριξης προς τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς (5 εκ. ευρώ) από την Περιφέρεια Αττικής. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός μιλώντας κι αυτός για το έργο που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα αλλά και για την αναγκαιότητα να ξεφύγει ο δημόσιος διάλογος από τα προεκλογικά καθώς η χώρα μας περνάει δύσκολα και οικονομικά και κοινωνικά. Ακολούθως έκοψαν τη Βασιλόπιτα η οποία και μοιράστηκε. Στο τέλος οι διοργανωτές εκτός της βασιλόπιτας, είχαν και κεράσματα για όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. 
Εμείς τους ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία.
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την κοπή της πίτας:




















Δυναμική η Κυθηραϊκή παρουσία! 
Κείμενο - Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής - Τσιρίγο Fm 105,6
Φωτογραφίες: Μαρία Πετροχείλου - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου